Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Patkány ellen mit lehet...

Patkány ellen mit lehet tenni? Hiába a méreg mintha nem fogynának.

Figyelt kérdés
Tavaj 7 kiló zselés Biotoll ment el.
2018. jan. 11. 21:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Patkányfogó öli meg őket , a méreg kiírtja macskát meg a baglyot ha elkapják a lelassult patikat .
2018. jan. 11. 22:15
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Részleteznéd a problémát? Nekem sikerült őket kiirtani, máshol tizedelni. Tehát szerintem tudok segíteni.
2018. jan. 11. 22:43
 3/16 anonim ***** válasza:
61%

A patkányok nagyon okos állatok, hamar megtanulják, miből nem szabad enni. Én ezért annyira sajnáltam őket, hogy képtelen voltam bármiféle kegyetlen csapdába csalni a társaságot.

Ultrahangos patkányriasztó lett volna az egyik legjobb megoldás, de végül nekem megoldódott másként, ezért nem próbáltam ki. Zárt térben, ahol a patkányok randalíroznak, kell elhelyezni az ultrahangos riasztót. Fontos, hogy kutyát, macskát is zavar az ultrahang, tehát azt a teret ne használja ilyen állat.

Nekem volt ultrahangos kutyaugatásgátlóm, mert a kutyáim elég ugatósak és a szomszéd már panaszkodott. Az ugatásukra nem igazán vált be, de az összes madarat elriasztotta a környékről, plusz én maradandó halláskárosodást szenvedtem tőle, mert zárt térben cseréltem benne elemet és az ütögetéstől is megszólalt és hiába nem hallod elvileg, borzasztó kellemetlen érzés a fülnek.

Szóval ezért azt gondolom, a patkányriasztó elkergetné az összes patkányt.

Nekem azt javasolták, tegyük rendbe a sufnit, mert a patkányok imádják a rendetlen, túlzsúfolt helyiségeket. Ezt megtettük, plusz akkoriban állítottunk be oda egy Carbo Robotot, ami ventillátorral működik és amikor átszívja a levegőt, nagyon hangos.

Ettől a lármától az összes patkány elköltözött örökre. Ezután megjavítottuk a helyiség ajtaját, repedéseit, hogy vissza ne tudjanak költözni.

Nagyon örülök, hogy vérontás nélkül el tudtam őket zavarni, mert okos kis állatok. Én kevésbé hiszek abban, hogy olyan nagyon betegségeket hozhatnának ránk, mivel felénk pont nincs csatornázás, csatornákban, a szennyvízben nem is mászkálhatnak. Viszont az állandóan növő fogak miatt mindig kénytelenek rágni és fontos vezetékeket rágtak meg, ami már a mi életünket is veszélyeztette.

2018. jan. 11. 23:57
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

Az ultrahangos patkányriasztó SEMMIT SEM ér. Ezen az oldalon is már többször meg lett tárgyalva. S ismerősöm tapasztalata is ez.

[link]

Itt van, hogy milyen betegségeket terjesztenek a patkányok, szóval nyugodtan elhiheted.

A világ egy sokkal jobb hely lenne a patkányok nélkül. Senkinek nem hiányoznának ezek a férgek. Állítólag a világ gabonakészletének jelentős részét (20 %) eszik meg.

2018. jan. 12. 00:28
 5/16 A kérdező kommentje:
Hát nem sok mindent tudok rajta részletezni. Folyamatosan mérgezem őket de mintha nem fogynának. Bár megeszik a mérget így nyilván döglenek is. Csak nem érzem hogy fogynának. Azért régen volt olyan hogy mintha eltüntek volna. A kirakott méreg egy idő után már nem fogyott. De most nincs így .
2018. jan. 12. 07:34
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Csak a csapdázás hatékony. Venni kell párat és napi szinten csalizni
2018. jan. 12. 09:04
 7/16 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk az ultrahangos riasztó használata óta nincs patkány (pincèben voltak)
2018. jan. 12. 09:25
 8/16 anonim ***** válasza:
55%

A legtöbb patkányméregben bromadiolon hatóanyag található. Azonban jobb az olyan, minek hatóanyaga brodifakum: [link]

Például ez. Azért is jó, mert mint látod, középen lyukas, fel kell fűzni, s így nem tudja elvinni, hogy beraktározza. Tehát kénytelen a helyszínen megenni, s így pontosan nyomon lehet követni a fogyasztást. A mérget célszerű faltövekben, letakarva elhelyezni, mert így biztonságban érzi magát a patkány.

Hol vannak a patkányok? Egy olyan helyiségben, amire lyukakat rágtak, vagy egy teljesen nyitott terepen? Mert ha az előbbi áll fent, akkor meg kell szüntetni a behatolás lehetőségét az épületbe. S rendet kell rakni, azt nem szeretik. Nagyon lassan jön a tavasz, lehet majd lomtalanítani is.

[link]

Ajánlom ezt az élvefogó csapdát. Nekem a legtöbb fogás 4 volt, tényleg jó. Legegyszerűbb kiürítési mód az, ha megúsztatod őket.

Nálunk takarmánytároló kamrában voltak, brutális módon szétrágták a vályogfalat. Csoda, hogy nem dőlt össze az egész. Visszafalaztam amit kellett, behatolási lyukakat is megszüntettem, mérgeztem, csapdáztam, s két macskát is becsuktam oda napi 10 órára minimum. Azoknak a szagát sem bírják. Tehát szerezz be macskát!

Itt ez a fórum, nagyon jó: [link]

2018. jan. 12. 21:55
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem az épületekben vannak. Farakás alatt. Régi szenyvízaknában. Betemetni nem tudom.
2018. jan. 12. 22:03
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

Igen, a farakás az klasszikus patkánytanya. Gondolom az folyamatosan fogy, nem áll ott a végtelenségig.

Pöcegödörbe tehetsz kénlapot is, meg kell próbálni elgázosítani őket!

2018. jan. 12. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!