Honnan jön a burgonyabogár utánpótlás?
Van a kertben 100+ bokor krumpli.
Már 8-10 napja minden nap körbejárom, és leverem egy vödörbe a bogarakat (aztán összetaposom).
Eleinte 100-200-at, de még mindig átlag 50-et.
Tudom, hogy a földből jöttek elő, de szerintem már az első napokon mind előjött, mert jó idő volt.
Mégis folyamatos az "utánpótlás".
Nem fiatal, új kelés, hanem kifejlett, öreg bogarak.
A környéken nem látok máshol burgonya-táblát, hogy esetleg onnan repülnének át. Repülnek egyáltalán?
A vödörből még egy sem próbált elrepülni (soha nem láttam őket repülni!!! ), csak kimászni próbálnak.
Amikor a valosag nem egyezik azzal, amit gondolunk, alapvetoen az olyan tipusu mondatokat kell keresni, mint ez itt:
"szerintem már az első napokon mind előjött, mert jó idő volt. "
Ez az, amit nem tudunk, sot, en speciel meglehetosen valoszinutlennek tartom, hogy igy lenne. A biologiaban inkabb ritkasag szamba megy, hogy valami nagyon szinkronizaltan, tok egyszerre tortenjen, meg ha a ido jo is.
Amugy honnan lehet megkulonboztetni a fiatal bogarat az oregtol? Marmint a bebabozodas utan mar a kifejlett bogar jon elo, elvileg nincs kulonbseg az egy hetes meg az egy eves bogar kozott.
A krumplibogár 1-2 évig él.
Elég ha tavaly előtt összel volt valami krumpli a közelben 1 km-re is akár. Idén tavasszel meg odarepülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!