Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Nyest van a padláson hogyan...

Nyest van a padláson hogyan tüntessem el onnan?

Figyelt kérdés
Nyest vagy valami hasonló van a padláson néha kapar mászkál, széttúrta a szigetelést is. Patkányméreggel nem foglalkozik Belekeverjem valahogy húsba akkor talán megeszi de ha megdöglik ott fent az nem jó , raktam fel rádiót is darabig nyugi volt aztán kezdődött előről. Élvefogó csapda nem fér be a feljáraton.

2016. máj. 30. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
2016. máj. 30. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd, mi 37. éve lakunk egy manzardlakásban, felettünk a padlásrész. Mindig voltak nyestek. Főleg télen keresnek menedéket, de az ivadékot is itt neveli fel az anya. Nem ugyanaz lakik felettünk évekig, mert nem igazán hosszú életűek, hanem jönnek újak, otthont keresők. Van, aki azt mondja, hogy lehet választani: nyest vagy egér ? Ha tökéletesen le lehet zárni a padlásteret, hogy se a falon, se a tetőről, se a falat befutó növényzetről, se a cserepek szétfeszítésével ne legyen képes bejutni a padlásra, akkor távol tartható. Nekünk a nyaralónknál a tető alatti terület hőszigetelését teljesen tönkretette, újat kellett felrakni. Akkor minden rést OSB lappal megszüntettem. Akkor talált egy részt a legalsó tetőcserepek alatt, ahol bejuthatott és onnan kb. 15 méterre az ellenkező szögletben csinált egy fészket. Amikor kopogtatással és döngetéssel elkergettem onnan, akkor végigment a tetőcserép alatt oda, ahol bejutott, bement az ereszcsatornába, majd onnan a csapadékvíz levezető zárt csatornacső belsejében lecsúszott a házat körülvevő betonjárdára és elszelelt.
2016. máj. 30. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy ezek nagyon óvatos, rafinált jószágok. A mérget, mérkezett csalétket messziről elkerülik. Még az élvefogó csapdát is gondosan kell álcázni, hogy belemenjen.

Egyszer nálunk is voltak. Próbálkoztam én is többféle dologgal. Pl. írták hogy a kutya szagát elkerüli, ezért szétszórtam a padláson olyan bokor hajtásokat, amiket levizelt egy nagy kan kutya. Tényleg borzalmas büdös volt, de a nyestet nem hatotta meg.

Végül az vált be, hogy 20% -os ecettel körbe permeteztem a padlást, gerendákat, mindent, ill. kis tálkákba is raktam ki, hogy folyamatosan párologjon. Na ezt nem bírták.

2016. máj. 30. 10:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nyest és nem pl mogyorós pele?

A nyest egyébként territoriális állat, tehát nem könnyű távozásra bírni. De felmerül a kérdés, hogy muszáj-e mennie? Amíg ő ott lakik, garantáltan egér- és patkánymentes padlásod lesz. Az éjszaki hancúrorás kicsit talán zavaró, de szerintem elviselhető. Persze a csirkeállományra nézve nem egy életbiztosítás, ha ott kvártélyozza be magát, erre készülj fel.

2016. máj. 31. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!