Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Érdemes megelőző csótányirtásr...

Érdemes megelőző csótányirtásra pénzt kiadni?

Figyelt kérdés

Panelban lakom, újabban jönnek rovarirtós emberek rovarirtani, de én még sosem láttam komolyabb rovarokat nálunk. Csótány sosem volt, de azt mondták a lépcsőházban vannak, nálam max az ablakon berepülők és a lisztbe belemászók voltak régen.

Negyedévente jönnek, alkalmanként cirka 3000 Ft lenne a pár perces művelet. A testvérem szerint semmi értelme, én úgy gondolom 1-2 évente is elég. Tisztán tartjuk a lakást, ami megnehezíti a csótányok életét. Nem lehet azt az anyagot boltba beszerezni amit szétfújnak?

2016. ápr. 28. 18:22
 1/6 b4r4thg ***** válasza:
34%
Az is fontos, hogy milyen szomszédok vannak. Ha rendezettek, és nálad is minden ok, akkor szerintem nem érdemes erre fizetni. Aztán ha látod, hogy jönnek a kártevők, akkor kérsz írtást.
2016. ápr. 28. 18:35
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom, nem tudom... Mi az elmúlt 10 évben, mióta itt lakunk (panelben) egyszer csináltattunk ilyen megelőző csótányírtást. Na abban az évben tele volt a lakás hangyákkal.
2016. ápr. 28. 18:50
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Kb. olyan lehet, mint amikor a tűzoltókat "békeidőben" hívod ki, hogy végezzenek el egy megelőző tűzoltást.
2016. ápr. 28. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Mi is panelban lakunk, nekünk a közösköltség keretein belül most jöttek megelőző "irtásra"

Nálunk nem fújtak szét semmit. valami barna gélt tettek a fürdőszobában lévő mosdószifonhoz és illesztésekhez, ugyanígy a konyhába, illetve a wc-szellőzőhöz. Elvileg ha van csótány ezt megeszik és belepusztulnak. A csótányok megeszik az elhullott társaikat is, így a fogyasztók is elhullanak. Azt mondták ennek 4 hónap a védelme.

Ha nem lett volna ez a központi irtás, mi kértük volna, jobb félni, mint megijedni. Ha magunknak kellene én csak évente végeztetném, és ha találnék tetemet vagy arra utaló jelet, akkor sűríteném.

2016. ápr. 28. 23:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes. Ahol nincs irtva, oda bújhatnak onnan, ahol van. Félni nem kell tőlük, de ha van a lépcsőházban és megteheted, nem kidobott pénz szerintem.
2016. ápr. 29. 19:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmi értelme.

Panelban egyébként is egyetlen útvonalon tudnak közlekedni, a WC mögötti strang alagútban, a szellőzőkön.

Tehát ha ótvar helyen laksz, akkor sem kell vegyszerezni.

Teszel szúnyoghálót a szellőzőrácsok mögé + purhabbal szilóval tömíted a csövek kivezetéseit, meg a WC hátfal réseit és készen vagy az örök csótányvédelemmel.

2016. ápr. 29. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!