Darázs, méh riasztó?
Nem létezik ilyen.
De se a méh, se a darázs nem bánt, ha nem akarjátok megfogni.
30éves méhész pályafutásom alatt én sem hallottam még darázs és méh riasztóról.ellenben teljesen igaza van az előttem szólónak hogy egyiktől sem kell félni.
darázscsapda ellenben létezik,ezt mi méhészek is használjuk tavasszal. szűk nyaku üvegbe vagy PET palackba cukrosvizet teszünk,és ehhez kb 1-2 evőkanál ecetet.az ecet azért lényeges hogy a méhek ne menjenek rá.az üvegbe belemegy a darázs,és a nyakán már nem tud kijutni,vergődik és belefullad a löttybe.szintén jó erre a sör is,a darazsakat vonza,ellenben a méhek nem mennek rá.
ugyanezt alkalmazzák a szőlősgazdák is nyár végétől mikor érik a szőlő,mert a darazsak kirágják a szőlőt,ellenben a méhek erre képtelenek,rágójuk nem alkalmas a szőlőbogyó felbontására
Köszönöm a válaszokat.
Nem ilyen cukros, darázs írtóra gondoltam, hanem ami alapból elriassza őket és nem jönnek oda. Alapvetően félek tőlük, legfőképpen azért, mert nem tudom, hogy allergiás vagyok-e rá. Tavaly szüretkor az ujjamat megcsípte egy darázs (elvileg az volt) ,de szerencsére nem lett tőle bajom. Gondolom ha nyakon csíp, akkor be is fulladhattam volna. Na meg aki nem allergiás a darázs csípésre, az a méh csípésre még lehet.
Pont ez a lényeg hogy alapban nem kell tőlük félni,mivel nem bántanak :) Ha allergiás lennél a csipésre akkor az ujjad megcsipéséből már gond lett volna.szóval megnyugodhatsz,nem vagy allergiás a csipésre.
A darázs mérge amúgy teljesen más anyagokat tartalmaz és gyengébb mint a mézelő méh mérge,tehát én mint méhész,aki gyerekkorom óta immunis vagyok a méhméregre,és 40-50-100 méhcsipést simán "felveszek" nem dagadok meg(természetesen a csipés fájdalma,ha egyáltalán fájdalomnak lehet nevezni azt a parányi szúrást) megdagadok egy picit a darázscsipésre(az se fáj,tavaly is megcsipett 20-30 darázs mikor irtottam a fészküket) helyileg egy 5forintos nagyságú enyhe bőrpir keletkezik tőle nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!