Létezik hatásos egér riasztó beltérre? (a macskán kívül)
Sajnos ma már NEM MINDEN MACSKA FOGJA MEG AZ EGERET!
Tehát, az sem tuti. Ha mát bekerült beltérre az egér, hiába van mindenféle ultrahangos riasztó, NEM TALÁL KI. A legalább 10.000 Ft körüli ultrahangos riasztót közvetlenül a bejárathoz kell tenni, hogy BE SE MENJEN! Nekem van, és eddig sikerült távol tartani a betolakodót.
Igen, ahogy előző válaszoló írta, van riasztó, hatásos, de arról szól, hogy a kívülről érkező rágcsálókat tartja távol.
Most, az ősz közeledtével nagyon időszerű, mert az eddig a szabadban nagyon jól megélő rágcsálók igyekeznek fedett menedéket keresni. A macskák - sajnos "wiszkázódtak" - többségüket a futó fonál guriga jobban érdekli, mint az egérvadászat. Szerintem már fel sem ismerik az egeret, a nagyobb "jószágtól" határozottan félnek. Ha mégis észleljük bentlétüket - szag, ürülék, megrágott tárgyak stb. - a "kiiktatásukra méreg helyett praktikusabb a kihelyezett ragacsos fogó. Az állatvédők most felhördültek. A méreg valószínű elpusztítja , de olyan helyen múlik ki, hogy csak akkor vesszük észre az "eredményességet", amikor már kibírhatatlan "illat" terjeng a helyiségben. Nehezen találjuk meg a tetemet, az "illatot" hónapokig el kell viselni. Én több mint egy éve helyeztem ki a melléképület két legfertőzöttebb helyiségébe, kipróbálom alapon, és teljesen hatásos. Egyébként ilyenkor a nyílászárók nagyobb réseit meg kell szüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!