Friss vidékiek vagyunk. Kitettünk ételt a teraszra, amit egy idegen macska tönkretett. Azóta idejár, keresi az ételt. Mit lehet tenni ellene? Nyáron a lakásba is be fog jönni?
A macskák ilyenek. Még kóbornak sem kell lennie. Vidéken szabadon vannak, és meg is van mindnek a territóriuma, amit naponta többször végiglátogat.
Amit tehettek:
- kaját úgy raktok ki, hogy ahhoz ne tudjon hozzáférni, vagy nem raktok ki
- vesztek egy kutyát
- vesztek ún. macskariasztó folyadékot, ami nem tudom mennyire hatásos (ki kell próbálni), de talán arra elég, hogy a teraszt elkerülje
- vegyetek egy jó minőségű, messzire hordó vízipisztolyt és azzal lespriccelni amikor meglátja bármelyikőtök. A vizet szörnyen utálják és úgy talán elveszitek a kedvét a túl sűrű látogatásától.
Egy cicus mint kártevő? Na ne már... :D
Igen, a macskák már csak ilyenek. Ha finom falatokat találnak valahol, egy darabig reménykednek, hogy az élmény megismétlődik. Ha többet nem tesztek ki ételt a teraszra, vagy legalábbis nem úgy, hogy hozzáférjen, akkor idővel el fog maradni.
Mindig csodálkoztam, amikor társaságban arról beszélgettek, hogy kiszökött a kutya, vagy a macska, vagy a papagáj, stb. és nagyon figyelmesen kell az ajtókat/ablakokat nyitni-zárni.
Nálunk éppen fordítva van, az állatok beszökni szeretnének a házba. Pedig sem kutyám, sem macskám nincsen. De alapvetően békés természetű vagyok, és télen például etetem a cinkéket és az itt maradó madarakat.
A környékbeli macskák is békésen kódorognak a kertünkben, és nem riadnak meg tőlünk. Ha meg valamelyik rámnyávog, hogy éhes (mert érzi rajtam az állatszeretetet és a budhizmust), akkor nézek a hűtőben neki egy kis maradékot. Cserébe az én udvaromon, és az én górémban is megfogdossák az egereket. Szóval elvagyunk. De szalonnasütéskor, vagy bográcsoláskor ételt vagy alapanyagot nem hagyok magára, és a teraszajtót is csukom, de minimum a szúnyoghálót. Szerintem szívesen szétnéznének odabent...
Ha most költöztetek, akkor lehet, hogy az előző tulajdonos cicája, és visszajött.
Mi is fogadtunk így be macskát, aki már előttünk ott lakott. Imádott bennünket érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!