Idegen, valószínű kóbor macskakarmolása miatt kell-e tartanom valami súlyosabb betegségtől, pl. veszettség. Stb?
Hazafelé a munkából láttam,hogy egy cica be van gabalyodva lefejtett drótkerítés közé, és rögtön mentem, hogy kiszabadítsam. Mivel eleve rémült volt, engem is elég gorombán összekarmolt, de miután kiszabadítottam eliramodott. Ahogy hazaértem rögtön lefertőtlenítettem a karmolásokat, de iszonyúan fáj. nekem is van cicám, és Ő is karmolt már meg, de ilyen égő érzést még nem tapasztaltam.
Olvasgattam a neten a fórumokat, orvosi weboldalakat most a témában, de úgy tűnik elég pánikkeltő írások vannak.
Objektív választ szeretnék kérni, hogy van-e valami veszélye az eseménynek? Csak karmolt, nem harapott.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Nagyon köszönöm, hála, most még jobban megnyugodtam. Nem vagyok pánikolós típus, csak ez a szituáció, meg a fájdalom kicsit megrengette a lelkem.
Holnapra meglátom, hogy milyenek a sebek, ha nagyon rondák, akkor lemegyek az ügyeletre. Gondolom oda kell menni, vagy sebészet? Mindegy, gondolom az Sztk-ban elirányítanak. De remélem nem kerül erre sor. Hálás vagyok a válaszért, és a megnyugtatásért.
Veszettséget nem lehet elkapni karmolástól. Ha nem harapott meg, akkor emiatt ne aggódj. Egyébként is elég kicsi az esélye, hogy veszett lett volna.
Ha van mélyebb karmolás, akkor menj el orvoshoz és kapsz tetanusz injekciót.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Igazából szeretném elkerülni a veszettség elleni oltásmizériát, és pont amiatt aggódtam.
Viszont, tegnap óta kicsit enyhült a duzzanat, de ellenben gennyesen(fehéres-sárgás) váladékozik. Szepsisre nem gyanakszom, gondolom akkor a vörös csík megindult volna, a fájdalom viszont ahogy kenegetem a fertőtlenítő oldattal és borogatom, kicsit enyhült. Hőemelkedés nincs, úgyhogy remélem ezt megúsztam. Ha a gennyes váladék nem múlik, akkor elmegyek orvoshoz mindenképp, csak ma még nem mentem a munkám miatt, de ha nem javul, holnap a biztonság kedvéért elmegyek, a tetanusztól nem félek, antibiotikumoktól sem, viszont a veszettség elleni oltástól rettegek, mert azt tudom, hogy 5 alkalommal adják, és ÁNTSZ is jelentést ír... ennek nem örülnék. De még nézegettem a neten, hogy szerencsére nem igen található veszett cicus magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!