Idegen cica kérdések (? )
Elnézést kérek a tudatlanságomért, az esetlegesen buta kérdésekért, kevés fogalmam van a cicákról. Kutyás vagyok.
A történet úgy kezdődött, hogy egész egyszerűen besétált egy macska az udvarunkra, aki eleinte félősnek tűnt, de amúgy nagyon barátságos. Megsimogattam, elvoltam vele, aztán ösztönösen a kaja után nyúltam. Kapott egy kis húst meg vizet, a későbbi alkalmakkor kecsketejet is. Most már minden nap itt van. Az az első kérdésem, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy kóbor-e? Itt falun a gazdis macskák is egész nap az utcán vannak. Soványnak nem tűnik, elég ápolt külleme van, emberekhez szokott, de tiltakozik a felemelés ellen. Nem szeretném "ellopni" a cicust, nem szeretném, hogy ideszokjon, miközben valahol várják haza. Viszont beleszerettem, és ha volna rá lehetőség, szívesen megtartanám.
Az pedig baj, hogy adtam neki enni? Egyszer sem sokat, csak nem bírtam uralkodni magamon. Percek alatt bezabált mindent, éhesnek látszott.
Ami aggaszt, az az egészségi állapota. Járás közben mintha húzná a hátsó lábait, és olyan púpos a gerince sokszor. Ha hátul megérintem, legtöbbször odakapja a fejét. Tényleg tapasztalatlan vagyok, minden macska szokott ilyeneket, vagy valami gond lehet?
Illetve érdekes, szörcsögő hangokat ad ki, gyorsan lélegzik. Előfordulhat, hogy valami megfázás féle?
Állatorvoshoz is elvinném, de itt megint felmerül, hogy ha gazdája van, nem akarok belezavarni a képbe, talán többet ártana, mint használna. Mit tegyek? Mit gondoltok?
Ne haragudjatok a regényért, és előre is köszönöm a válaszokat :)
Szerintem mindenképpen vidd el állatorvoshoz, azzal nem árthatsz. A szörcsögés nem jó jel, lehet pl. macskanátha is. Doki mindent elmond.
Kérdezősködhetsz, esetleg kiplakátolhatod, hogy megtudd, van-e gazdája. De akár van, akár nincs, csak jót teszel vele, ha gyógyítod, eteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!