Kiscicám mikor fog bátrabb lenni? Egyéb kérdések macskákról?
Sziasztok! Tegnap 6 óra kerül megkaptam életem első macskáját. Egy baj, hogy nagyon félős elbúj minden kis lukba ahová csak tud. Pl ágy alá/mögé, szekrény alá stb... És ott gubbaszt. Kiszoktam venni az ölembe simogatom, és azt látam jól érzi magát ilyenkor, mert hanyatdobja magát és várja a simit. De dorombolni még nem dorombolt. Pedig egyszer már el is aludt az ölembe, és mikor kitettem az ölemből, visszajött. Játszani is játszottam vele, nem volt a legaktívabb, de azért ugrándozott. De mindig úgy megijedek amikor látom fáradt szemeit amikor a helyén vagy akárhol bujkál. Természetes még ez a Gubbasztás, fáradt, riadt szemek és minden zajtól megijedés?
Másik, hogy van egy kutyusunk, aki nagyon aranyos, és tényleg imádja a macskákat. Pár nap és a nagymamámék cicáival már együtt aludt. Hogy szoktassam hozzá a macseszt? Mert nem szeretném, hogy nagy trauma érje őt a második napján nálunk. Vagy ezt nem veszik annyira szívükre?
Harmadik problémám, hogy még nem kakilt. Pedig sokat evett már szárazat, konzerveset is. De nem akar az alomra menni bárhányszor ráteszem nem csinál semmit. Este az ágyneműmre pisilt. Nem baj-e hogy már 26 órája nem kakilt? Hogyan vegyem rá hogy belecsináljon az alomba?
Köszönöm, hogy elolvastad és válaszoltál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!