Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Paradicsom-palántán fürtökben...

Paradicsom-palántán fürtökben lógnak a fekete levéltetvek. Hogy lehetséges, és mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindenütt azt olvastam, hogy ha egy növény levél-tetves, akkor ültess mellé paradicsomot!

Csakhogy ezt a levéltetvek nem olvasták, és vígan dőzsölnek a paradicsomjaimon. Mitévő legyek, hogy irtsam ki őket? Ráadásul a hangyák is ott tobzódnak...

Totál ideg vagyok...:)

2014. júl. 20. 20:35
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
RISKA
2014. aug. 12. 10:06
 22/32 anonim ***** válasza:
:-) De a macskádat csak nem a tetvek ették meg?
2014. aug. 12. 19:37
 23/32 A kérdező kommentje:

:-)

Nem, de ő is kapott a RISKA tejéből...(:

(nem értem hogy hogy engedik forgalmazni?!)

Ja: és találtam döglött katica-bogarakat is.

Azok is vagy a tejes-tetűtől, vagy magától a "tej"-től pukkantak ki.

A fokhagymát köszönték a hangyáim, de jól el voltak vele...(talán egy kettő döglött bele a röhögésbe:)

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ígéretemhez híven beszámoltam a tapasztalataimról...

2014. aug. 13. 05:54
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm szépen a tájékoztatást!

(Egy élmény volt ezt a kérdést időben követni!)

2014. aug. 13. 09:14
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én macskám ha 5 centiről megérzi a tej szagát, akkor 180 fokban 2 lábon fordul meg, csoda, hogy nem öklendezik. És néz rám szemrehányóan, hogy én is olyan buta vagyok, hogy elhittem, hogy a macska szereti a tejet???

Akkor legközelebb a hangyabolyba tegyél fokhagymát, garantáltan elköltöznek, és nem fognak fetrengeni a röhögéstől. :-)

2014. aug. 13. 15:49
 26/32 A kérdező kommentje:

Most találtam az újságban:

"37 ezer liter UHT tejet vontak ki a forgalomból

2014. augusztus 14., csütörtök, 14:25 Utolsó frissítés: 10 perccel ezelőtt"

Ezzel a 37 ezer literrel a fél tetűállományt ki lehetne irtani az országban...:)+ egy pár kóbor-macskát...

2014. aug. 14. 14:42
 27/32 anonim ***** válasza:

Ez így igaz.És a peronoszpórára és a lisztharmatra is jó.

Ami mostanság a szőlőkben meg fog jelenni a sok eső miatt.

De a Riska tejnél van ám rosszabb is.Tehát te egész jó minőségűt használtál. Elég ám a 1,5% -os is,bár minél erősebb a tej,annál jobban hat.Csak valahogy drágának tartjuk.

2014. aug. 14. 19:14
 28/32 A kérdező kommentje:

Újabb fejlemény:

A RISKA tejét - ami megmaradt - kellően el nem ítélhető módon (a tudományos megfigyelés szándékától vezérelve) - ráöntöttem egy nagyobb hangyabolyra, hogy a dobozát a szelektívbe vihessem.

A "tej" felszívódott, s már második napja hangyát sem látok a környéken...

Tévesen állapítom meg azt, hogy a RISKA teje kifejezetten alkalmas különböző rovarok (tetű, katica, hangya) irtására, sőt lehet - de nem bizonyított - hogy emlősök ellen is (macska) hatásos irtószer?:)

2014. aug. 18. 14:21
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó!!:-))))) Na ilyenkor szoktam elgondolkozni,hogy a tej,mondom a tej,és nem a RISKA,amit csontritkulás ellen kéne inni a felnőtteknek,az mért is vonja ki a kalciumot ,és okoz csontritkulást.Tehát minél több édes finom tejcsit iszunk,annál biztosabb ez a fránya betegség.
2014. aug. 18. 18:34
 30/32 A kérdező kommentje:

Mivel a kérdés egyre jobban foglalkoztat, ezért legközelebb - amint megjelennek ismét a tetvek - igazi, házi tehén-tejjel teszek kísérletet... Remélem, hogy az is elpusztítja majd a tetveket és nem giga méretűre fejlődnek tőle...

Bár, már semmin sem lepődök meg!

(ezek szerint az a csoda hogy (még) élünk...:)

2014. aug. 19. 07:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!