Paradicsom-palántán fürtökben lógnak a fekete levéltetvek. Hogy lehetséges, és mit tegyek?
Mindenütt azt olvastam, hogy ha egy növény levél-tetves, akkor ültess mellé paradicsomot!
Csakhogy ezt a levéltetvek nem olvasták, és vígan dőzsölnek a paradicsomjaimon. Mitévő legyek, hogy irtsam ki őket? Ráadásul a hangyák is ott tobzódnak...
Totál ideg vagyok...:)
:-)
Nem, de ő is kapott a RISKA tejéből...(:
(nem értem hogy hogy engedik forgalmazni?!)
Ja: és találtam döglött katica-bogarakat is.
Azok is vagy a tejes-tetűtől, vagy magától a "tej"-től pukkantak ki.
A fokhagymát köszönték a hangyáim, de jól el voltak vele...(talán egy kettő döglött bele a röhögésbe:)
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ígéretemhez híven beszámoltam a tapasztalataimról...
Köszönöm szépen a tájékoztatást!
(Egy élmény volt ezt a kérdést időben követni!)
Az én macskám ha 5 centiről megérzi a tej szagát, akkor 180 fokban 2 lábon fordul meg, csoda, hogy nem öklendezik. És néz rám szemrehányóan, hogy én is olyan buta vagyok, hogy elhittem, hogy a macska szereti a tejet???
Akkor legközelebb a hangyabolyba tegyél fokhagymát, garantáltan elköltöznek, és nem fognak fetrengeni a röhögéstől. :-)
Most találtam az újságban:
"37 ezer liter UHT tejet vontak ki a forgalomból
2014. augusztus 14., csütörtök, 14:25 Utolsó frissítés: 10 perccel ezelőtt"
Ezzel a 37 ezer literrel a fél tetűállományt ki lehetne irtani az országban...:)+ egy pár kóbor-macskát...
Ez így igaz.És a peronoszpórára és a lisztharmatra is jó.
Ami mostanság a szőlőkben meg fog jelenni a sok eső miatt.
De a Riska tejnél van ám rosszabb is.Tehát te egész jó minőségűt használtál. Elég ám a 1,5% -os is,bár minél erősebb a tej,annál jobban hat.Csak valahogy drágának tartjuk.
Újabb fejlemény:
A RISKA tejét - ami megmaradt - kellően el nem ítélhető módon (a tudományos megfigyelés szándékától vezérelve) - ráöntöttem egy nagyobb hangyabolyra, hogy a dobozát a szelektívbe vihessem.
A "tej" felszívódott, s már második napja hangyát sem látok a környéken...
Tévesen állapítom meg azt, hogy a RISKA teje kifejezetten alkalmas különböző rovarok (tetű, katica, hangya) irtására, sőt lehet - de nem bizonyított - hogy emlősök ellen is (macska) hatásos irtószer?:)
Mivel a kérdés egyre jobban foglalkoztat, ezért legközelebb - amint megjelennek ismét a tetvek - igazi, házi tehén-tejjel teszek kísérletet... Remélem, hogy az is elpusztítja majd a tetveket és nem giga méretűre fejlődnek tőle...
Bár, már semmin sem lepődök meg!
(ezek szerint az a csoda hogy (még) élünk...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!