Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Paradicsom-palántán fürtökben...

Paradicsom-palántán fürtökben lógnak a fekete levéltetvek. Hogy lehetséges, és mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindenütt azt olvastam, hogy ha egy növény levél-tetves, akkor ültess mellé paradicsomot!

Csakhogy ezt a levéltetvek nem olvasták, és vígan dőzsölnek a paradicsomjaimon. Mitévő legyek, hogy irtsam ki őket? Ráadásul a hangyák is ott tobzódnak...

Totál ideg vagyok...:)

2014. júl. 20. 20:35
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

OK: Hangyát irtok porcukorral meg sütőporral, a tetvet tejjel, aztán felzabálom a rengeteg paradicsomomat:)

Köszi az eddigi válaszokat; jöhetnek még!

Az eredményről itt beszámolok nektek.

2014. júl. 22. 07:11
 12/32 A kérdező kommentje:
Azt nem írtátok hogy milyen tejet vegyek: házi tejet, vagy jó a "tejnek látszó fehér folyadék" is, amit pl. Tesco gazdaságos címszó alatt forgalmaznak egyes kétes helyeken?
2014. júl. 22. 14:41
 13/32 anonim ***** válasza:
Telesen jó az 1.5%-os T.gazdaságos is.
2014. júl. 22. 16:26
 14/32 A kérdező kommentje:
Az eső miatt csak délben fújtam ki a tejet. Kb. mikorra tűnnek el a tetvek? Hány nap alatt? És milyen időközönként célszerű megismételni?
2014. júl. 24. 14:12
 15/32 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi vagyok, hogy mikorra tűnnek el a tetvek. Illetve, hogy egyáltalán eltűnnek-e.

Megvallom őszintén egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert az elméletét nem értem.

De ha működik a gyakorlatban, akkor el kell fogadnom, és majd komolyabban utána kellene néznem, milyen hatóanyag van a tejben, ami elpusztítja a levéltetevet, de sem rám, sem a gyerekemre nem veszélyes... Ezt a részét a témának ugyanis most még nehezen fogadom el csak úgy bemondásra...

De lássuk a tapasztalatot.

Kérlek, jelezz vissza légyszives, hogy mi újság a tetvekkel...

2014. júl. 25. 09:48
 16/32 A kérdező kommentje:

A helyzet az - tetű-ügyben - hogy a tej valóban megritkította az állományt!

Az is igaz, hogy bőven maradt még... ennek leginkább az lehet az oka, hogy alaposabban kell permetezni - leginkább a levelek fonákján!

Holnap megyek és veszek megint ilyen tejnek látszó folyadékot, és permetezek ezerrel.

A fejleményekről beszámolok!!!

(a mechanizmusát viszont nem értem...)

2014. júl. 26. 21:30
 17/32 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy megoldódni látszik vegyszer nélkül. A fekete tetvek nagyon ellenállóak.Le kell fújni az első nap,másnapra elpusztul az első sor,utána megint lefújni, és így tovább,míg el nem fogynak teljesen.A zöld tetvekkel nincs ekkora macera,mert nem fűrtben vannak. A tej a növény gombás betegségeire is jó.
2014. júl. 27. 13:08
 18/32 anonim ***** válasza:
Ja igen,a hangyák meg a paradicsom tövéhez tett negyed fokhagymagerezdtől jó messzire költöznek.
2014. júl. 27. 13:16
 19/32 A kérdező kommentje:

A tetű-irtás második felvonása: a tetvek rendesen kezdenek megfogyatkozni, de még kell legalább egy újabb permetezés, hogy végre megszabaduljak tőlük. A tej jó megoldásnak tűnik, bár az eredményt vélhetően negatívan befolyásolta, hogy nagy esők voltak, amik lemosták a tejet a levelekről.

A mocskok különben is a levelek hátoldalán tobzódtak, és ezt így nehéz permetezni...

A fokhagymás hangyairtással az a baj, hogy erről a mi hangyáink egy mukkot sem tudnak, jószerivel kiröhögnek...

Vettem spéci hangya-csapdát, de amikor kihelyeztem - és azóta is - a hangyák fetrengenek a röhögéstől...:)

Öröm az ürömben, hogy végre megjelentek kóbor katicák, akik el kezdték az üzemszerű tetű-zabálást, csak hát nagyon kevesen vannak...

Az újabb permetezés eredményeiről természetesen beszámolok!

2014. aug. 1. 22:11
 20/32 A kérdező kommentje:
A gagyi minőségű tej (PISKA teje) megtette a hatását, a levéltetvek - többszöri permetezésre eltűntek. Igaz, a macskám is...:(
2014. aug. 12. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!