Paradicsom-palántán fürtökben lógnak a fekete levéltetvek. Hogy lehetséges, és mit tegyek?
Mindenütt azt olvastam, hogy ha egy növény levél-tetves, akkor ültess mellé paradicsomot!
Csakhogy ezt a levéltetvek nem olvasták, és vígan dőzsölnek a paradicsomjaimon. Mitévő legyek, hogy irtsam ki őket? Ráadásul a hangyák is ott tobzódnak...
Totál ideg vagyok...:)
Köszönöm a tanácsokat.
Ez a katica ügy nekem is eszembe jutott, de bármerre mentem ma, az mind katicamentes övezet volt. Hol lehet beszerezni? Hol keressem?
Első lépésben a hangyákat kell kiirtani olyan csalétekkel, amit behordanak a bolyba, és a királynő is elpusztul. A levéltetveket [bármennyire hihetetlenül is hangzik] úgy mint nálam, nálad is a hangyák tenyésztik. Édes mézharmatot választanak ki a tetvek, és ezt gyűjtik a hangyák, akik imádják az édességet.
A hangyák írtása után Pirimorral permeteztem én legalábbis, és az levitte a tetveket, paradicsomra 3 nap az élelmezésügyi várakozási ideje.
[Sok hobbikertész sok jó tanácsot ír néha, cigicsikkes nikotin stb. , de soha nem láttam még, hogy konkrét koncentrációt, és élelmezésügyi várakozási idő tanácsot is adott volna hozzá, hogy ne mérgezzem meg véletlenül a családom és a gyerekeim...]
Köszönöm az infot: gyanítottam hogy a hangyák a bűnösök a dologban, mert rendkívül intenzíven ügyködnek.
Ma "megásom" a sírjukat!:)
Ha elpusztítod a levéltetveket, a hangyáknak nem lesz okuk oda járni. Mivel a levéltetvek által gyártott mézharmatot eszik, azért mennek. Ha egy étteremben soha nincs kaja, akkor nem jár oda a nép.
Rengeteg ilyen 3-7 napos szer van, ami jó a levéltetvek ellen.
A legdurvább is csak tizedannyira mérgező, mint a dohánylé, attól igen sokan haltak meg régen, mikor még nem voltak bolti rovarölők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!