Nikotinnal való permetezésről mit tudtok?
Én azt tudom a nikotinnal való permetezésről, hogy igen sokan meghaltak már tőle. Nem is szórakozok vele.
500 Ft-ért adnak mondjuk egy tasak Mospilant, ez elég vagy 20 l-hez, és ezt akár kiskanállal is meg lehet enni a tasakból, legfeljebb egy hasmenésed lesz tőle. A csikkfőzettől meg simán meghalsz, ha úgy jönnek össze a körülmények.
általános várakozási idő: min. 21 nap
felszívódó és kontakt méreg is!
NE főzd ki, csak áztasd! (60 fokos vízbe tegyél bele 5 szálat az erősebb fajtából, és egy éjszakán keresztül hagyd benne ázni) majd ha esetleg bomlott, szűrd át....
10 L vízhez add hozzá, és ezzel permetezz a hajnali, vagy az esti órákban, hogy a permetszer ne égesse meg a nap hatására a növényt!
burgonyára is és paradicsomra is lehet a permetlevet alkalmazni, de csak a min. élelmezési várakozási idő betartásával, és semmi esetre sem virágzásban!!!
Itt azt írja hogy forraljam meg hogy milyen veszélytelen: www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/nikotinos-rovarolo-keszitese-novenyvedoszerek/3973/
Egyébként azért mondod hogy ne forralljam, mert a nikotin 60 fok fölött vízzel párolog? Mert ha jól tudom dohányban az almasav sójaként van jelen ami magasabb hőmérsékleten párolog(szublimál).
Virágzásba a méhek miatt ne, akkor se ha méh kimélő technológiával (napkelte előtt-napnyugta után) fújom?
virágzásban...nem csak a méhek miatt ne alkalmazd!
a nikotin megperzselheti a virágokat, és ezáltal csökkenhet a termés mennyisége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!