Hogyan tudnám az egéret a hatodik emeletről kiírtani?
Kérem segítségeteket abban, hogy hogyan tudnám a lakásom erkélyéről kiírtani az egereket.
Első próbálkozásként volt a macska, de mivel a cicó velem együtt alszik éjszaka, így ez a megoldás nem vált be.
Második próbálkozásként vettem egérmérget a teraszra, azonban emiatt már nem engedhetem ki a cicót a teraszra. Eredmény még több egérpiszok, tehát az egér él és virul.
Harmadik próbálkozás ragacsos egérfogó a lyuk mellé három csíkban, bele dió. Eredmény a ragacs reggelre tele lett egérürülékkel, azonban sajna egeret nem fogott
Negyedik verzió, alaposabban körülrakott egérlyuk ragacsban kolbásszal. Ennek eredményét még várom holnap reggelre, de mivel a lyuk körül csak a földön tudjuk a csalit elhelyezni, kérdés, hogy függőleges falon a vakolaton tud-e közlekedni az egér?
Milyen távolságra kell egymástól elhelyezni a ragacsot, hogy eredményes legyen és milyen elhelyezési szisztémával?
Kérlek adjatok tanácsot, mert egyre elkeserítőbb a helyzet és szeretném végre kiírtani az egeret a lakásomból, illetve megakadályozni, hogy az épületben minél inkább elterjedjen? Egyáltalán hogyan lehetséges, hogy a hatodik emeletre fel tudott jönni?
Plusz infó: a ház tavaly nyáron szigetelt panelház.
Köszönöm előre is.
szerintem,ezek már bent laknak a frissen elkészült szigetelésben,a hungarocellt nagyon szeretik,és ott bent már senki és semmi ellenség nem fér hozzájuk,szuper helyük van,
-és az egér tud menni a függőleges falon ,láttam,
Egy szokványos egérfogóval, vagy korszerűsített változatával. Én a másodikat használom 100% erednánnyel.
A ragasztós egérfogót egy karton papirra kell kinyomni
kör alakban.Közepére a csali,hogy érte kelljen menni .
Ennek a fogónak is nagyon jó a találati aránya:
A ragasztó is remek, de ne spórolj vele, a kartonlapot kend le rendesen legalább 15 cm átmérőben, ne csak pár csíkban. A közepére rakd a diót, mogyorót, hogy kénytelen legyen belegázolni a ragacsba.
Az egérszarból látod, merre kavar a legtöbbet, oda rakd ki a fogót meg a ragacsot is.
A Bábolna-Bio még a kisebb nyulat is képes megfogni, az valóban kiválóan működik. Valamilyen nem nedvszívó felületre kell felkenni (PVC, vagy bármilyen műanyag lap, öreg csempe...), én legalább 15×15 cm-es darabot szoktam használni és majdnem a közepéig be kell kenni a ragaccsal minél szélesebb sávban, hogy mindenképpen bele kelljen lépnie. Csalinak szinte bármi jó: akár egész alma :) (vicces, de ez is bevált), kolbász darabka, dió, száraz kenyér...
Ahogy egy korábbi hozzászóló is mondta, érdemes a vonulási útvonalán elhelyezni a csapdát és pár napon belül meglesz az egér (ha több van ismételni kell az eljárást amíg el nem fogynak :) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!