Actara 25 WG fitotoxicitása mely növényekre terjed ki?
A Saintpaulia(fokföldi ibolya) és Streptocarpus (fokföldi kankalin) növényimen megjelentek gyapjas tetvek. Vettem Actara 25 WG (4grammos por állagú) rovarölő szert amin ez áll: „Szegfűn és fokföldi ibolyán kívül, valamennyi más dísznövény kultúrában a felhasználást megelőző fitotoxicitási próba elvégzése szükséges."
Előbbi növényeken nem félnék alkalmazni, viszont azt a tanácsot kaptam, hogy minden növényemet kezelni kell, tehát amelyeken nem jelentek meg levéltetvek, azokat is.
A növényállományom elég változatos. Pl. az "ibolyákon" kívül aszparágusz, scindapsus, páfrány, királybegónia, borostyán, néhány kaktusz és pozsgás növény, nagyjából ennyi.
A próbát gondolom ipari dísznövénytermesztésnél szokás elvégezni ahol egy teljes növényt feláldoznak a toxicitási teszt érdekében. Nekem mindegyikből egy példányom van jóformán, így ezt nem tudnám megtenni.
Kérdésem, hogy a szer tehet bennük kárt?
Nem hiszem, hogy az Actara fitotoxikus lenne akármire is, én nyugodt szívvel ki merem juttatni próba nélkül "nagyüzemben". Bár én 30 g / 100 l vízzel számolok.
Értem, köszi! :)
Én 4g/10 literre kaptam ajánlást. Illetve (majd elfelejtettem említeni) gyökéren keresztül lesz alkalmazva.
Szerinted nem lesz túl tömény?
Ha ekkora gondot jelent neked ez a szer használta,vegyél
másik helyette .Nagyon sok féle van .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!