Az esővíz gyűjtő hordóból hogy tudnám slag segítségével kivezetni a vizet a növényekre?
Egyszerűbb lenne, mint vödörrel ki merigetni.
Tud valaki valami jó módszert?
beledugos a slaugot a hordóba (ami lehetóleg valami magasabb ponton helyezkedik el) megszivod a végét, és addig fog jönni a viz, amig a hordó vízszintje magasabban van, minta ahogy te a slaug végét tartod....
fizika 6.osztály
Nálunk két 220 literes műanyag hordó van az eresz alá állítva. (Össze vannak kötve.)
Van egy kis szivattyúm, azzal veszem ki a vizet és locsolok vele a kertben. Nagyon jó nyomást csinál, olyan, mintha csapról engedném.
Szerintem érdemes beruházni egy ilyen pár ezer Ft-os szivattyúra, mert sokkal kényelmesebb, mint vödrözni. Esetleg licitálós oldalakon vehetsz használtan még olcsóbban.
Köszönöm a válaszokat.
A "szívásos" módszerről én is tudtam, csak nem valami guszta a slagot szívogatni.
Hallottam olyanról, hogy a slag egyik vége a hordóban, másik végét a kerti csapra tenni, megnyitni a vizet, majd elzárni,levenni és a növényhez vinni, állítólag így is jönni kéne a hordóból a víznek. Én kipróbáltam, de nem működött.
Akkor az lehetett a gond, hogy a hordónál magasabbra emeltem a slag végét. A stoppos végére figyeltem, azt levettem. Este újra kipróbálom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget :)
A homok nem igazán alkalmas macskaalomnak. Nagyon hamar bebüdösödik és "összeáll". Nekem legalábbis ez a tapasztalatom vele.
Ha nem így lenne, akkor az pár kis zacskó szilikonos alom árán hozatnék több egy tonna homokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!