Emésztőgödrömet már 15 éve nem használom, mert be vagyunk csatornázva. Teljesen szivárgásmentes. Jött egy ötlet:Ki kellene teljesen szippantani, feltölteni esővízzel-lehetne locsolni belőle. Mit szóltok hozzá? Nem káros esetleg a növényekre?
Biztos nem káros,szerintem még jót is tenne nekik.
De azért szippantasd ki előtte.
Lehet olcsóbban jössz ki, ha ásatsz egy nagyobb gödröt.
Nem tudom hogyan akarod felötleni esővízzel, de ahhoz, hogy nagy mennyiségű vizet összegyűjts elég nagy vízgyűjtő terület kell. Ha a háztetődről oda tudod vezetni, az még nem sok.
Nagyon jó ötlet, sógoromék így csinálták és már több mint 10 éve működik! Ők a ház ereszét vezették bele a gödörbe (előtte vízzáró betonozás!), kb 160 m2 tetőfelület tekintélyes mennyiségű vizet gyűjt egyetlen zuhi alatt is.
Nekünk még nincs csatornánk, de ugyanezt tervezzük az emésztőnkkel. Addig a garázs eresze alá két nagy hordót raktunk és abban gyűjtjük a vizet. Ez ugyan csak a dézsásoknak elég, de már így is nagy segítség, és a növények is jobban szeretik.
Nagyon tuti dolog. Nem hiszem, hogy megposhadna, ha folyton cserélődik. Locsolásra alkalmas lesz az a víz is, sőt jobb, mint a csapvíz és szinte ingyen is van, mert csak a szivattyúzásra használt áramot kell fizetned!
Én betemettem a derítőt, miután rákötöttünk a csatornára. Már bánom!
Szép napot! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!