A hangyákat, és a rengeteg legyet, hogy irthatnám ki a lakásból?
Légy ellen szúnyogháló vagy légyfogó ragasztócsík.Esetleg lehet kapni azt hiszem a jysk-ös újságban láttam kb.3000ft.ért ilyen elektromos rovarcsapdát.Úgy néz ki mint egy ventilátor.Repülő rovarok ellen.
A hangya már más tészta, azt nem megölni kell hanem elűzni.Nekem bevált a fokhagyma sok apró darabra vágva kitéve a küszöb elé.Bár mellé én még rovarírtóport is használtam (az én lényom még csak 3hónapos.Ő még nem mászik:))
A hangyák nem csak a földön másznak ám....
legyek ellen a következő beválik: egy üres ásványvizes palackot kilyukasztasz 2-3-4 helyen a fele magasságában (tetszőleges). A lyuk akkora legyen,hogy beférjen a légy, mondjuk ha a hüvelykujjad befér az jó (nagy legyeknek).
A lyukakba kis műanyag csöveket (csődarabokat, pl. vízvezeték- vagy villanyszerelésből ami megmaradt) kell ragasztani, 4-5 centiseket, befelé egy centi lógjon csak, vagy annyi se.
Mi ragasztópisztollyal szoktuk megragasztani.
A kupak mellé még hajlítasz egy drótot, hogy tudjon az alkalmatosság lógni, majd öntezs bele cukros vizet, és kiakasztod valahova.
Ronda, de beválik: a légy, darázs belemegy és nem tud kijönni.
A cukros víz értelemszerűen ne érje el a lyukakat:)
Hangyák ellen nálunk nagyszerűen bevált a hangyacsapda, most hirtelen márkát nem tudok, talán Raid. Be kell tenni a szekrény alá, ott nem is zavar.
Az előző házunkban a hátsó szomszéd rengeteg állatot tartott és volt nálunk is jócskán légy, még a kutyáinknak is véresre csipkedték a füleit. A legyekre árulnak permetszert is gazdaboltban. Pl. istállóban szoktak ezzel permetezni, de udvaron is jó. Körbe kell fújni a házat, ház környékét vele és csak úgy döglenek a legyek. Ezen felül azért kell a szúnyogháló az ablakokra.
Nekem a Protect hangyairtó vált be. Csatornabevezetés után elég sok hangyánk volt, gondolom felbolygatták őket. Azokban a helyiségekben tettem 1-1 db-ot (szekrény alá vagy valami olyan helyre ahol gyerek nem fér hozzá), ahol hangyák voltak. Többet élve nem találtam hangyát, csak néha pár döglöttet a csapda közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!