Mivel írthatnám ki végleg a lakásból a hangyákat?
Több helységben is van (szoba, konyha, fürdő) én nem tom mit keresnek pl a fürdőben, de már jóideje megy h meglátom, befújom rovarírtóval vagy vmi hasonlóval, eltűnnek akár több mint egy hónapra is, majd újra előkerülnek valahonnan. Nincs sok, de nagyon zavar.
Világosbarna, a megszokottnál kisebb hangyákról van szó, szerintem szeretnek faanyagban lenni, de a kajára is mennek néha. Ha van vmi jó házipraktika vagy bármi erre szívesen kipróbálnám.
Nem kell semmi flancos, drága hangyacsapda, meg hasonló, ennél olcsóbb és szerintem hatásosabb módszert használok (itt hallottam!!! :D)
Borax por (patika, 250gr kb. 500 Ft) és porcukor 1:1-es keveréke. Ez a mennyiség kertes házban is 1-2 éves adag...
Mindig, amikor meglátod a hangyákat próbáld kideríteni, hol jönnek föl, oda szórj 2-3 borsónyi mennyiséget. Ezt 3-5 nap alatt behordják, majd utána egy időre el is tűnnek. Max 2-3 alkalom alatt kihal a boy, de amíg élnek sem zavaró, mert a kupacnál messzebbre nem fognak menni. A dolog legnagyobb szépsége, hogy kertben, fűben is működik, ha nem kilókat szórsz ki, akkor még a kutya sincs veszélyben, az emlősök maradandó károsodás nélkül elég nagy adag (több gr) boraxot elviselnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!