Most akkor felhizlaltam a patkányokat vagy meg is fognak dögleni?
Lettek kiscsirkéink és ugye a tápra jönnek a patkányok keményen.Vasárnap láttam meg először. Hétfőn délután vettem mérget(Tritox paraffinos blokk) ki is raktam oda 3-at oda ahol járkálni szoktak,a tápot elzártam és úgy adok enni a csirkéknek,hogy ne maradjon ott sokáig a vájuban. Az eladó azt mondta,hogy kössem ki dróttal,hogy ne tudja elvinni. Megette a 3-at,aztán megint raktam ki 3-at és azt is megette. Este raktam ki megint 3-at,másnap reggelre az is eltűnt.Azt mondta az eladó,hogy amíg eszik addig folyamatosan rakjam nekik.Kedden délután is raktam ki de azóta hozza sem nyúltak...pedig élnek még,ma is láttam egyet. Most átraktam máshova a mérget,holnap reggel majd meglátom esznek e belőle. Szerintetek miért van hogy már nem eszik? Apu azt mondta,hogy várnak ilyenkor hogy megdöglik e amelyik evett belőle..
Szerintetek? Tudom,hogy kell par nap míg hat a méreg de most miért nem eszik? Megunták?
A patkány nagyon okos állat.
Ha idegen eledelt talál, először csak egy eszik belőle, és a többiek megfigyelik hogy életben marad-e.
Ha megdöglik, akkor a többi már nem eszik abból.
MI
A patkányok szociális állatok, és figyelik egymást viselkedését. Ha az egyikük rosszul reagál valamire, például a méregre, a többiek észlelik ezt és elkerülik ugyanezt a veszélyforrást. Ez az adaptív viselkedés segíthet nekik túlélni és megvédeni egymást a környezeti veszélyektől.
6-os válaszoló
Amit vettem az egy ilyen kocka alakú blokk.Paraffinos kocka,sajnos ezt nem tudom keverni
7-es,tudom hogy nem azonnal öl,csak furcsa hogy mostmar nem eszik. Lehet akkor veszek más fajtát is délután.
Amit máshova raktam este,ahhoz sem nyultak
Nem sokták ilyen gyorsan megenni a mérget a patkányok, mert - ahogy a többiek irják túl okosak.
Nade a patkényméreg nem azonnal öl pont azért hogy ne riasszal el a többieket a kipurcanó egyed a méregtől. Úgyhogy etesd csak őket és majd több mint 1 hét múlva elkezdenek hullani. Rakhatsz ki több helyre is mérget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!