Ágyi poloskànak mindig van nyoma?
Csípések vannak heti többször új, àgyi poloskàra utalo jel: ürülék, vedlés nyom nincs.
Apró, szabad szemmel alig észrevehető aranysàrga bogarat láttam kétszer, de nem tudtam azonosítani? Lárva lehetett vagy valami màs?
"Apró, szabad szemmel alig észrevehető aranysàrga bogarat láttam..."
Lehet fiatal poloska, amelyik csak többszöri vérszívás és vedlés után éri el az almamag méretű sötétszínű formát.
Igen sajnos ettől félek én is. :(
Házilag tenyleg eselytelen kiirtani őket? Ha nincs akiből vért szívjon, elpusztul egy idő utan? Vagy arra ne varjak?
Ozonnal ki ehet őket írtani?
Irtàsig távol lehet tartani őket valahogy? Pl testapolo aminek az illatat nem bírják vagy ilyenek?
"Ha nincs akiből vért szívjon, elpusztul egy idő utan?"
Állítólag 6 hónapig is bírják evés nélkül. :-(
"Házilag tenyleg eselytelen kiirtani őket?"
Nekem úgy kezdődött, hogy néhány csípést találtam magamon. Éjszakánként nagyjából egyszer-kétszer 3-at, egymás közelében.
Azután úgy tűnik, hogy egy egészen kis populációt (talán néhány rovar) sikerült legyőzni. Sok leírás van erről a neten. Fontos, hogy nem szabad őket szétzavarni, vagy széthurcolni a lakásban. Kiporszívóztam az ágyat. Kimostam az ágyneműt meg egy-két ruhát, amit az ágy közelében is használtam. Vettem egy flakon (400ml) Bio Kill ágyipoloska-irtót. Bepermeteztem vele az ágyat, meg az ágy 1 méteres környékét. (El is fogyott.)
Nem mentem át másik szobába, mert állítólag ettől szétszélednek. Csak vastag zoknit húztam, rá a pizsamára. A lábamat már nem tudták csípni, a nyakamat meg nem találták meg. Aztán eltünt minden nyomuk. (Mákszemnyi fekete gombócok a lepedőn.) Feltehetően szép lassan megmérgeződtek, ahogy minden éjjel keresztülmasíroztak a mérgezett területen.
Azután 2 hét múlva megint szétpermeteztem egy flakonnyi poloskaírtót, biztos, ami biztos.
Sajnos most este làttam a kislànyom testén hgy teljesen szétcsípkedték :( Eddig 1- 2 csípése volt pár napinként, most nem tudom mi tortent de emiatt ma màr nem ott alszunk. Napkozbe mindent kimostan 60 fokon amit abbol a szobàból kihoztunk, remelem így nem hordtuk szét.
Az az erdekes hgy reggel, ejjel semmi vakarozas ilyesmi, délután, estére lobbannak be a csípései.
De jó neked ,ügyes vagy hgy meg tudtàl zabadulni tőlük!
Ezek a szerek emberekre mennyire àrtalmasak? Azert te is azt lélegezted éjszakánként. Én ettől agyon tartok. Főleg a gyerekek miatt
"Az az erdekes hgy reggel, ejjel semmi vakarozas ilyesmi, délután, estére lobbannak be a csípései."
Allergiás reakció miatt viszketnek a csípések. Teljesen egyéni, hogy kinél mennyire vörösödik be vagy mennyire viszket. (Nekem semennyire :-) ) Vannak patikai és háziszerek is, amik enyhítik a viszketést. Keress rá a neten (rovarcsípés viszketés enyhít) vagy kérj ilyet a patikában.
"Ezek a szerek emberekre mennyire àrtalmasak?"
Eleve csak rovarölőszerek vannak benne, amik a melegvérűekre nem hatnak. Kipermetezéskor nem jó belélegezni, de manapság már mindenkinek van ff2 maszkja. Szemüveg és utána kézmosás. 1 órára ott kell hagyni a helységet, azalatt megszárad. Utána már csak arra kerül rá a szer, aki a padlón csúszkál. A gyerekenek ezt nem szabad hagyni a permetezett területen. A levegőben nem lesz belőle semmi.
"de emiatt ma màr nem ott alszunk."
Ha van egy férfiember a családban, akiért nem kár :-) annak ott kellene aludni, ahol a poloskák voltak. Különben szétszélednek a lakásban és nem lehet tudni, hogy hol kell permetezni. (Én is ott aludtam az ágyamban továbbra is, mert az interneten ez a tanács.)
A többi ágyat (a gyerekekét) körbe lehet venni kétoldalas ragasztóval. Vagy olyan üvegcsészére, tálkába állítani, amire a poloskák nem tudnak felmászni. Az üvegről lecsúsznak.
"Ha van egy férfiember a családban, akiért nem kár :-) annak ott kellene aludni, ahol a poloskák voltak."
Még egy dolog: Ha nem vagy elég elszánt, rátermett és áldozatokra képes, hogy megküzdj egy olyan fajjal, amelyik évmilliók óta erre a küzdelemre specializálódott, akkor minél előbb hívj hivatásos rovarirtókat.
Mert azok szobaszám alapján számláznak. És ha több szobára is szétvándorolnak a poloskák, akkor az többszörösbe kerül majd. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!