Ha elot nem talalsz, akkor nincsenek.
2023. okt. 30. 13:53
2/10 A kérdező kommentje:
Utoljára szeptember közepén volt egy döglődő közepes méretű,de azt cipővel valószínűleg behoztam,mert kint a teraszon volt 1 cipőm,amit sokáig kint hagytam és bevittem elrakni,de az is felfordulva volt,akkor még tartott a hatása a szernek.Azóta tényleg nem találkoztam élővel se haldoklóval.Sokat vagyok fent a gyerekek miatt,így ilyenkor figyelek is.Kint is volt permetezés,most ott porozgatok.
Keress rá a neten, mert ilyenkor kertvárosi erdei csótány is lehet, ami nem káros (nem tud a házban elszaporodni, nem talál kaját). Hasonlít a német csótányra, de netes kép alapján el tudod dönteni, melyik.
2023. okt. 30. 15:23
Kertes ház, akkor nézz rá a kuka környékére, vegyél szabad forgalomban kapható csótány csapdát. Tedd a teraszra és a kukák köré ki.
Amit még nagyon nézz át az a vízakna. Amiről írsz nekem a szennyvízhálózatokban elszaporodó csótányra vall. Ha itt látsz valamit akkor panaszbejelentéssel tegyél a helyi népegészségügyhöz. Az majd intéz egy hálózat fertőtlenítést. Legalábbis én így szoktam intézni az ilyen panaszokat.
2023. okt. 30. 18:47
5/10 A kérdező kommentje:
Így tudtuk meg májusban,hogy lecserélték a vízórát és a szakember mondta,hogy csótány van itt is az aknában.Tehát nem csak nálunk volt ebből azt szűrtem le.Ott is lepermetezték nyáron.Kinyitottuk és benne is.Ez megoldás lenne?
Sok éve közegészségügyes vagyok, eddig én ezzel a típusú közönséges csótánnyal nem találkoztam mint egészségügyi kártevő családi házakban. Valami megváltozott, mert idén nyár elején több ilyen panaszbejelentésem volt, én mit ügyintéző.Én a vízművekkel fertőtlenítettem, a csatornahálózatot, mindenütt a csatornából jött fel, és szépen a nyílászárókon másztak be a házakba.
Lehet hogy megoldódott a problémád, de meggyőződni csak akkor tudsz róla ha teszel ki új csapdákat a kritikus helyekre, addig nem tudhatod.
2023. okt. 30. 20:14
7/10 A kérdező kommentje:
Rendben.Ez annyi lenne,hogy betelefonálok és jelzem,hogy a vízaknában csótányok vannak?Esetleg utánna történik valami ellenőrzés vagy ilyesmi?Nem volt szükség sosem ilyesmire.
Nem betelefonálsz, hanem írsz. Ha tudod használni az e-papír szolgáltatást akkor ott (ügyfélkapu kell hozzá, meg némi türelem ha először használod az elektronikus szolgáltatást), vagy postai levélben.
A közigazgatás az írásban beadott kérelmekkel foglalkozik, szóval a betelefonálás nem működik. A szó elszáll az írásnak nyoma van.
Igen történik ellenőrzés, helyszínen arról értesítenek.
2023. okt. 31. 06:34
Csak én nem értem, hogy a vízaknának (tehát ahol a víz bejön a telekre meg a vízóra van) mi köze a szennyvízhálózathoz? Nálunk az teljesen külön van. Nehogy félreértsék, aztán emiatt húzódjon el.
2023. okt. 31. 10:23
10/10 A kérdező kommentje:
A ház előtt van egy csatornafedő plusz az út szélén egy esővíz elvezető.Ugye ezeket nem tudjuk ,hogy állnak.Egy biztos,hogy jöttek valahonnan.Régi ház ráadásul a konyha külön van és ma pont ott találtam egy friss döglött fél centis egyedet.A küszöböket szórom rovarírtó porral ez végett,hogy ami betéved remélhetőleg elpusztuljon.Már a gélen gondolkozom,hogy vegyek.Annyira kikészít,hogy sose lesz vége már ennek.
További kérdések: