Penészes fal tisztítására ez jó módszer?
Üdv. Van egy szoba, aminek a falai penészesek. Vettem Szavo penész elleni szert, ami hatásos, viszont nagyon erős szaga van.
Mi történne ha lefújnám a falakat, hagynám 20 percig száradni, majd lefesteném a falat. A festék szaga elnyomná a Szavo szagát?
Vagy ez az ötlet egy nagy marhaság?
(A magas páratartalom miatt alakult ki. Amit orvosolni fogok még a tél beköszönte előtt)
Válaszokat előre is köszönöm.
Ne tedd!
A falfelületnek meg kell száradnia, a felvitt hipónak el kell bomlania mielőtt lefested. Azzal nm segítesz ha az egyik szagra ráviszel egy másik szagot, az olyan, mintha a hányás közepébe még oda is sza.nál, mert hátha annak szaga majd elfedi az előzőt!
A Szavó egy híg nátrium-hidroxid és hipó tartalmú vizes oldat. fertőtlenít, kicsit színtelenít és aztán megszárad. Szellőztesd ki a szobát és akkor kezdj el ráfesteni ha már megszáradt!
Kényszerből csináltam már, mert gyorsan kellett rendbe hozni a fürdőszobát, hogy a hipóval áttörölt felületet teljes száradás előtt festettem le. A penész köszöni szépen, utána amint lehetett előjött újra és a festésnek sem tett jót. Nem lett baja a festéknek, de a vakolat nem örült neki. Másik szobában viszont ahol száradás után festettem, ott sokkal később jött elő a penész.
A Szavónak hipó szaga van, az rövid idő alatt kiszellőzik. A mostani melegben gyorsan meg is szárad. De gondolj bele, ha zavar az erős szaga akkor képes lennél abban a szagban még festeni is?
#9 A mienk (7-es vagyok) Trotec TTK 100 S.
4,3 literes a tartálya, semmi bonyolult digitális kijelző, egyszerűen beállítható, mint pl. egy szimpla hősugárzó. A víztartálya viszonylag könnyen kiemelhető és kiönthető - de mérete miatt a kádba vagy vécébe könnyebb, mint a csapba önteni a vizet. Ráadásul a kifújt levegőt a terelőlapjaival kicsit lehet irányítani. A mosókonyhában oda szoktam állítani a ruhaszárítóhoz és kissé ferdén pont a ruhákra fújatom belőle a levegőt, ami jó száraz. Gyorsabban száradnak a ruhák.
Nem könnyű a készülék üresen sem, de gurul, így könnyen át tudom tenni egyik helységből a másikba. Ha lépcsőn kell le-fel vinni (a pincébe szoktuk néha beállítani, az nekünk egy plusz szoba) az is megoldható.
Ezt a típust már nem lehet venni de van hozzá hasonló most is.
Az ára elég durva, majdnem háromszorosa annak amit mutattál, de nekünk megérte.
Az is biztosan jó készülék, csak gyakrabban kell üríteni a tartályt. A párom mindig kicsit túlzásba szokott esni amikor műszaki cikkeket vesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!