Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Enyhén fehér koszos falra mi...

Enyhén fehér koszos falra mi a legjobb tisztítási módszer?

Figyelt kérdés

Most lett a fal nemrég lefestve, viszont ismerősömék táskával meghúzták a fehér falat, egy csík csak, próbáltuk leszedni egy nedves zsepivel de inkább csak elmaszatoltuk. A folt valószínűleg nem zsíros csak koszos.

Mik a legjobb módszer ennek eltávolítására ?

Eddig ilyen módszereket olvastam: leradírozás írószeri radírral, szappanos vízzel majd tiszta vízzel való lemosás szivaccsal, fogkrémmel való tisztítás( ?? :D )

Illetve arról is halottam hogy fehér falra van akár festék spray is, ez mennyire hatékony ? Vagy érdemes lenne lefesteni újra magát a foltot fehér festékkel ? Vagy látszódna/kitűnne az ha csak a foltot festeném le

és érdemes azon a falon mindent ?

2021. jan. 1. 12:58
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
radír
2021. jan. 1. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
A falradírt rozslisztből szokták elkészíteni, de zsír- és olajmentes kenyérbél is alkalmas lehet rá.
2021. jan. 1. 13:10
 3/9 anonim ***** válasza:

A radír jó lehet, az óvatos nedves lemosás is. A fogkrémet inkább hagyd.

És a legfontosabb, ilyen esetekre érdemes eltenni egy befőttes üvegbe maradék festéket, évekig jó lehet.

2021. jan. 1. 13:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Albérlő vagyok, egy szaki csinálta nekem. Ezt elfelejtettem megkérni hogy haddjon festéket nekem. De gondolom két teljesen fehér festék között nincs árnyalati különbség nem ? :D Maximum tulajdonságban, hogy mosható/nem mosható mennyire gyorsan szárad. Amúgy gondolom manapság már minden festék mosható....
2021. jan. 1. 13:17
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha fehér, megpróbálhatod írószerboltban kapható hibajavítóval.
2021. jan. 1. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
El se hinnéd, hányféle fehér van. :D
2021. jan. 1. 13:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Vegyel feheret .A hera gart mar szagtalant.

De eloszor vizes feher pamutpolo anyaggal dorzsold at. Az leszed a feluletebol. En azzal szoktam,ha eleg vastag a festek.

2021. jan. 2. 04:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Én ilyen kicsi koszolódást lecsiszolni szoktam. Barkácsboltban lehet kapni csiszolókockát, úgy néz ki, mint a mosogatószivacs, csak csiszolófelülete van. De sima csiszolópapír is jó, mindkettő párszáz forintos tétel. Meg kell várni, míg a szennyeződés teljesen megszárad a falon (hogy ne kendd szét), és csak kicsit lecsiszolni, míg el nem tűnik. A festék (jó esetben) több rétegben van a falon, nem fog látszani a csiszolás helye.

Én nem ezért nem vennék festéket inkább.

2021. jan. 2. 13:16
 9/9 anonim ***** válasza:
*én ezért nem vennék festéket inkább.
2021. jan. 2. 13:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!