Honnan lehet tudni, hogy egy csillár/mennyezeti lámpa gyárilag alkalmas-e két áramkörös kapcsolásra?
Tehát honnan tudom, hogy a lámpa tokozásában lévő mindkét foglalathoz megy-e _gyárilag_ külön-külön vezeték (a lámpán belül), vagyis az izzók külön kapcsolhatók lesznek a 105-ös kapcsoló két gombjával, ahogy a régi csillárban? (Vagyis a kapcsoló és a falban a vezetékezés már adott, hiszen a régi csillár is így működött.)
Néztem sokféle bolt kínálatát, sajnos ezt sehol nem tűntetik fel. Egy-két lámpához volt szerelési utasítás, ám azon csak egy fázis-vezetéket kellett csatlakoztatni.

Hát be kell menni a boltba és megnézni, megkérdezni. Vagy írsz nekik egy e-mailt. Amúgy mindegyiket át lehet alakítani, villanyszerelő megcsinálja. Van olyan is, amiben foglalat sincs meg kábel se, és külön kell megvenni hozzá, vagy pl. a búrát is.
A személyes megtekintés a legjobb, mert az is lehet hogy a képen tetszik valami, a valóságban meg nem. Például én is jártam úgy hogy kinéztem valamit, aztán bementem a boltba, és ott döbbentem rá hogy jééé, ez ilyen kicsi?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!