Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Pozdorjára kellene glettelnem...

Gungasam kérdése:

Pozdorjára kellene glettelnem ,tapétáznom! A Fatapasz Ecostucco Borma alkalmas e erre a feladatra?

Figyelt kérdés
Tetőablak csere után derült ki, hogy a 30 éve épült ház tetőterében több helyen pozdorját alkalmaztak belső burkolásra tapéta alatt. Az ablakcserélő szakember üveghálózást és glettelést ajánlott, amit el is fogadok. A glettelés után fűrészporos tapétát kell felragasztanom. De...alkalmas e a glettelésre ez a viszonylag jó ár-érték arányú fatapasz? Üveghálót lehet e glettelni fatapasszal? Valóban kell e üvegháló alá, amit tűző kapcsokkal rögzítenék a pozdorjához? Aggódom, hogy leválhat az egész egyben később .

júl. 29. 10:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Korábban Fakittet használtam, most legutóbb a Poli-Farbe termékét tudtam megvenni, mindkettő nagyon jó volt. Bár nem ilyen célra. Az elsőt azt ajtók, ablakok hibáinak javítására használtam az első festés előtt, a mostanit meg mert kívül megsérült az ablakkeret és festés előtt pótolni kellett a hiányzó darabot. Megfelelő száradás után erős volt, csiszolható és pont úgy festhető mint mellette a fa.

Ebből gondolom, hogy ezzel a termékkel sem lenne másképpen. Ha a festék megmaradt a felületén pont úgy mint a fáén, akkor feltételezem a glett is hasonlóan egyformán fog viselkedni. Ezeknek a fatapaszoknak ez a lényege, hogy a felülete utána olyan legyen, mint a fa felülete amit javítottak vele.

Glett HELYETT viszont nem hiszem, hogy használható lenne ha ez a szándékod, ez nem tiszta. Teljesen máshogy viselkedik, nem tudod nagyobb felületen olyan könnyen elteríteni, gyorsabban szárad. Azt se tudom mennyire tartana meg egy hálót.

Biztos lesz akinek van ilyen tapasztalata és majd leírja. Lehet, hogy tévedek.

júl. 29. 13:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A hálót tűzőkapcsokkal rögzítem a pozdorjához 6-8 centinként , szerintem sűrűn. Tulajdonképpen fára és pozdorjára plusz üvegháló, kenem ezt az Ecostucco-t. Ez az ablak körüli 15cm szélességben megy. Az ablak belső párkány rész és az oldalpárkány valamint a felső az gipszkarton és annak megfelelő glettel fogom kisimítani. Utána csiszolás és fűrészporos tapéta jön rá, ami kristályfehérre lesz festve. Valószínűleg a fatapaszt több rétegben kell felhordanunk. Sok fog kelleni.
júl. 29. 14:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Megcsináltuk, sikeresnek ítélem. remélem soha nem vog leválni semmi. Üvegháló tűzőgéppel pozdorjára. Erre faglett, az Ecostucco Borma, akármilyen színben, ez rendesen átcsiszolva és széria glettel (hézagolócsík nélkül használható gipszkartonglett) lett befejezve. Erre jött a tapéta és a tapétára festés!
aug. 26. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!