Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A szőlőt mikor kell permetezni...

Békéséva kérdése:

A szőlőt mikor kell permetezni?Virágzás előtt vagy utána?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 29. 07:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Már előtte is.
2023. ápr. 29. 08:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi egyáltalán nem szoktuk permetezni, mégis megterem.
2023. ápr. 29. 09:13
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Virágzás előtt kell, aztán kb. 3 hetente és szüret előtt 1 hónappal az utolsót. Ez általában 3 vagy 4 permetezés. Van aki gyakrabban szokta, van aki lemosót is permetez. Én egyébként sose szoktam, direkt rezisztens fajták ültettem.
2023. ápr. 29. 10:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

az én szőlőimet sem permetezem, és mégis bőven teremnek...

Az igaz, hogy a csabagyöngye néha megrohad, mert a peronoszpóra beelőzött, de akkor így jártam. A másik három fajta sosem beteg.

2023. ápr. 29. 11:11
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
83%
Minőségi borszőlőt permetezni kell. De vannak pl direkttermők azok elvannak anélkül is. Ha 8-10 centis a hajtás lehet kezdeni permetezni. Virágzas előtt kontakt utána felszívódó szerrel. Ha nedves meleg van a peronoszpóra tánad ha száraz meleg akkor meg a lisztharmat. 7-10-14 naponta igény szerint. Időjárás függvényében
2023. ápr. 29. 15:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az 5 ös leírta.
2023. ápr. 29. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi ellen, az a kérdés.

Pl. ha szokott lenni lisztharmat, akkor már kellene. Virágzás előtt meg még egyszer. Én ezt el szoktam linkeskedni, csak fürtzáródás környékén szórok, mikor először látni.

Én kb. 1-2 hét múlva fogom fújni atkaölővel, mert már látom a jeleket, hogy vannak.

Peronoszpóra ellen július legelejétől szoktam, nálam annál előbb még nem volt.

Olyan tájban már látni, hogy van-e filoxéra az Othellók levelén, és ha igen, felszívódó rovarölőt kapnak.

Valamikor régen, esős időben előfordult szürkerothadás, de mostanában nincs, így nem is védekezek külön. A peronosz elleni kb. 3 permetezés ez ellen is megfelelően véd.

Szóval, a saját helyi adottságaidhoz igazodj.

2023. ápr. 30. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!