Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel lehet permetezni rügyfak...

Mivel lehet permetezni rügyfakadás közbe vagy utána?

Figyelt kérdés
És lehetőleg bio közeli terméket szeretnék .Most szerettem volna olajos rézkénel de azt mondják az már kőső mert megéget mindent.De nekem most kéne.
2018. ápr. 11. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindent nem csak az őszibarackot. Ha még nem fakad mehet lemosónak egyébként nem. Most már hanyagold a rezet az őszire.
2018. ápr. 11. 17:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Folicur Solo pl egy álltalános gombaölő. Én ezt kombinálom Mospilan rovarölővel. Ha egyszer elkezded ha gyümölcsöt akarsz ezekkel permetezed pontosan kéthetente. Aztán ha úgy éátod egy hónap mulva ehető a gyümölcs akkor többet már nem permetezed. Bár nem állítanám hogy tulságosan bió kezelések lennének ezek.
2018. ápr. 11. 17:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Amiket én használok:

Nem bio:

- Chorus, Topas: monília, varasodás, lisztharmat ellen. Ezeket virágzás idején érdemes, veszélytől függően 1-3 -szor. Többszöri permetezés esetén érdemes váltogatni.

- Flumite: atka ellen. Elsősorban szőlőnél.

- Mospilan: kicsit később, levéltetű, cseresznyelégy, almakukac ellen.

Bio:

- Agrokén: olajos kénes lemosószer. Almára, körtére talán még lehet használni, amíg nem nagyon meleg az idő. Utána éget ez is. (Lisztharmat, gombák, atkák ellen).

- Thiovit Jet: kénes permetezőszer. Szintén, meleg időben már éget. (Lisztharmat, egyéb gombák ellen.)

Amit nem használok, de lehetne:

- Biola vagy egyéb olajos lemosó szer. Ezt még most is használhatod atka- és egyéb rovarok gyérítésére. Levéltetű ellen is lehet. Állítólag peronoszpóra, lisztharmat ellen is véd valamelyest.

- Csalánlé: a hangyasav- és tápanyag-tartalma erősíti a leveleket és ellenállóbbak lesznek a levéltetvek ellen (valamelyest).

2018. ápr. 11. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!