Mitől, miért vannak kukacok a szobámban?
Elöször is rendezett szobám van, étel és italmaradékot nem hagyok bent.
Ilyen apró, kb fél cm-es barnás, vöröses, csíkos undormányok.
A hobbimhoz kell sok vatta, ott is szeretnek lenni. A munkámhoz kell néha kicsit szétpakolni, füzetek, mappák ilyenkor a földön, nem napokig. Aztán venném fel, és ott szaladgál egy ilyen. Egyszer volt a ruháim között is, a fiókokban a tolltartómban.
Tegnap is láttam kettöt is, szerintem megették egymást, vagy nem tudom, de már nem mozogtak..
A lakás többi részén nincsenek ilyenek.

Egyszer jártam hasonlóan néhány éve. Hatalmas lepke invázió volt felénk. Valami moly lepke szerűség lepetézett, előfordulhat, hogy több is, mielőtt megöltem volna. Hetekig porszívóztam a falról a kukacokat.
Akkor még nem voltak szúnyog hálóink, így szellőztetéskor be tudtak jönni.
A moly kukacai szoktak a falon vándorolni. Ha az, akkor a feromonos csapda szuper, vagy 10 éve nincs molyunk.
Rovarfelismerő Android app segíthet meghatározni, én így azonosítottam már be zsizsiket, múzeumbogarat.
Csak a földön vannak. Vagyis ezek szerint nem, ha a polcon, fiókban is ott voltak, de ilyenek csak egyszer-kétszer volt.
Tegnap majdnem rosszul lettem, amikor megláttam azt a 2 hullakukacot..
Nem fejlődnének tovább, egyszer csak annyi és vége az életüknek? :)) Ez lehetséges? :)

Padlószőnyeg van.
Írtózom tőlük már, félek hogy az ágyamra is feljönnek.
Horgolással foglalkozom, gondolom az ilyen helyeket bírják főleg. Múltkor is kutattam a fonalak közt, két pillanat múlva 2 kukacka mászott a karomon :((( de nem dobhatom ki az egész fonalgyüjteményem. Remélem nem ott van a "fészkük".

Nézelődtem a neten, de pont ilyen szinűt nem láttam.
Rákerestem, hogy valamivel lehetne-e írtani őket, de semmi.
Ha moly lenne, akkor fehér kukac lenne.
:(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!