Rágcsálót hogy lehet a legegyszerűbben kiírtani az autó motorteréből?
Sziasztok.
Sajnos egy a kérdésben leírt problémával nézek szembe.
Pár napja észleltem,hogy az autóm motorterében jár valami.
A szelepfedél részen fedeztem fel először a sáros lábnyomokat és állatszőr szerűséget.
Az autó többnyire fedett tető alatt áll. (Garázs szerűség lenne ajtó nélkül,de oldalfalak vannak!)
Kipróbáltam azt is,hogy az udvaron hagytam éjszakára kicsit messzebb a garázstól de sajnos akkor is megtalálta az autó motorterét.
Kárt Még nem tett semmiben se ez a szerencsém,de ettől félek és szeretném elkerülni vagy megelőzni ezt.
Van itthon 2 tacskó kutyánk de ők azon kívül,hogy néha körbemennek a kocsi körül és szaglásznak mást nagyon nem csinálnak és nem érdekli őket.
Gondoltam rá hogy teszek ki a motor tetejére éjszakára valami olyan egérfogó ragasztót ami nem folyik szét hátha az elkapja.
Érdekesség hogy 2 beállós ez a garázsunk és az én autóm mellett áll a feleségem autója abban egyszer láttunk nyomokat a motor tetején azóta semmi. Az enyémet célozza inkább.
Minden tanácsot/ötletet/bevált módszert szivesen fogadok!
Köszönöm,ha hasznos válaszoddal tudsz nekem ebben segíteni!

Én raktam a garázsba Ultrahangos rágcsáló riasztót, mert nálam pár éve patkányok jelentek meg. Olyat vettem ami igaz drága de váltakozó a frekvenciája és ez azért jó mert ennek a hangját nem tudják megszokni és zavarja őket. Azóta semmilyen rágcsáló nem járt a házam közelében sem. Meg persze 1-2 kóbor macska erre felé szokott tanyázni, és a szomszédom látta amikor az egyik egy patkányt végzett ki.
Munkahelyemen nyestből van nagyon sok, kint a település határában erdőhöz közel nem csoda. A parkolóba telepítettek 4 ultrahangos rágcsáló riasztót hogy tartsa távol az autóktól ezeket a dögöket mert 2-3 autóba is okoztak kárt egy éjszaka alatt! Sőt van aki autójában nappal rágott össze valami csövet. Azóta nem volt ilyen probléma, mióta vannak ezek a riasztók.
3as: Esetleg a márkáját le tudod nekem írni ennek a riasztónak,vagy ha linket/beszerzési forrást tudsz adni hozzá az is megteszi.
Köszönöm,ha esetleg megválaszolod!
Van egy gazdaboltos nagyon régi ismerősöm (kb. 20éve ismerjük egymást) vele is beszéltem most aztmondta keresték már meg hasonló problémával és ő mérget ajánlott méghozzá olyat hogy ilyen kocka alakú mint egy dobókocka és lyukas a közepe azaz lehet dróttal vagy gyorskötözővel rögzíteni a motortérben amerre jár a rágcsáló.
2000ft egy nagy csomaggal,mondtam neki megyek is tegyen félre nekem egyet és remélem beválik.
Aztmondta volt aki ezt nem kocsihoz vitte de bevállt ott is és egerekre,patkányokra egyaránt hatásos.
Sprays ragacsos cuccokat aztmondta felejtsem el mert drágább is mint ez de nem is hatásos és ha összefujkálok vele a motortérben mindent akkor ezzel még a szerelőmnél is szerzek egy "jó" pontot. :D

Azt csak meg tudod állapítani a szőrből meg nyomokból, hogy nyest volt vagy valami rágcsáló?
Nem egyforma a védekezés.

Nyest riasztót lehet venni amit motortérbe kell rakni.
Olcsóbb egy marék macskaszőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!