A lakásban - az egyik szoba irányából, annak ágy körüli területéről - kis méretű, ezüstös színű (moly?)lepkék jelennek meg rendszeresen. Nagyon irritálóak, és sehogy sem jöttem rá a pontos helyükre. Ezek mivel táplálkoznak? Hogy lehet őket kiirtani?
Igen, ha egyértelműen az ágy környékéről jönnek, és kizárható, hogy valami aláhullott kenyérdarabon, ropin, stb. tenyésznének a molyok, akkor a ruhamoly az esélyes. Nincs pl. gyapjú ágyneműd? Lehet, hogy nincs ellátva a megfelelő vegyi védelemmel. Vagy van ott valami ruhatároló szekrény, gyapjúpulóverrel.
Egy ruhamolycsapda nem nagy összeg. Kiteszel egyet, és ha rámennek, akkor máris biztos lehetsz a dologban, mert a csapda hatóanyaga másféle molyt nem vonz. Akkor aztán át kell túrni mindent a szobában, és amit megrágtak, kihajítani, a lárvákkal és bábokkal együtt.
Igen, megnéztem a képet: ruhamoly lesz, egyértelmű!
Undorító! Vagy 30 db. jött elő - be kellett csuknom a szobaajtót, hogy elszeparáljam valahogy őket!
Most le is megyek megvenni a csapdákat!
A lárvákat, bábokat hol, hogy találom meg? - az szinte lehetetlen!
Nagyon köszönöm!
A hernyók az adott (megrágott, ürülékpettyes) dolgokon vannak.
Bebábozódni a hernyók elmászhatnak valami biztonságosabbnak tűnő helyre, akár két méterre is a rágástól. De akár rajta is maradhatnak.
Ha a ruhamolycsapdán esetleg nem lesz fogás napokig, akkor következőnek az élelmiszermoly-csapdát próbáld ki.
Kiraktam 4 csapdát, de egyelőre semmi! Sajnos!
A tömény levendula és talán a kereszthuzat viszont durván előcsalogatta őket... hemzsegnek! Egy jó párat le is ütöttem! Mennyien lehetnek? Mennyi idő alatt pusztulnak a ki lakásból??
ÁTKOZOTT FÉRGEK!!!!
Konkrét irtószer esetleg nem kell? Ha igen, akkor az hogy néz ki? Fújni kell valahova?
Köszi!
Van molyirtó spray, de 4 csapda elég lehet egy szobában.
Viszont alap, hogy ha fogsz molyt a csapdákkal, akkor mindent át kell nézni, és amit esznek éppen, azt kihajigálni. Ha nem marad bent nekik való jó falat, akkor egyszerűen nem fognak tovább szaporodni.
Semmit nem esznek, repülnek. Én meg csapom őket.
Ezek ruhamolyok, az ágyból jöttek ki, pedig ott még ruha sincs.
Azt megtalálni, hogy hol vannak a hernyók, lehetetlen.
Mindenesetre éjszaka a négy csapdából három már fogott el férgeket. Kotródjon el mindegyik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!