A lakásban - az egyik szoba irányából, annak ágy körüli területéről - kis méretű, ezüstös színű (moly?)lepkék jelennek meg rendszeresen. Nagyon irritálóak, és sehogy sem jöttem rá a pontos helyükre. Ezek mivel táplálkoznak? Hogy lehet őket kiirtani?
ha nagyjából látod honnan jönnek, akkor a búvóhelyük elé tegyél egy ózongenerátort, és eleinte fél órára kapcsold be. Egyetlen élőlény sem éli túl.
Ha marad a búvóhelyen még túlélő, akkor másnap mágegyszer fél óra elég.
Mindenféle más vegyszer felesleges. Az ózon rendet rak.
És a többit? A petékkel mi lett?
Ahogy kikeltek, száltak rá a csapdára. Vagy két hónapig kint volt a kamrában. Azóta nincs egy sem.
Van ruhamoly- és élelmiszermoly csapda.
Nálunk élelmiszer moly lehetett, mert a kamrába volt a legtöbb.
A csapdában van egy kerek műanyag gyűrű, amit középre be kell akasztani, valami szex feromont tartalmaz, s odacsábítja az összest, s ráragadnak a papírra.
Akkor szerinted nem kell az ózongenerátor?
Csak azt nem tudom, hogy ez ruhamoly-e. Tudniillik az ágy környékéről szállingóznak mindenfelé, az ágytartóban pedig nincs se kaja, se ruha.
Ha nem élelmiszermoly, akkor is jó rá a csapda?
Nem tudom, hogy arra rámennek-e.
Ha a közelébe repülnek lehet, hogy elpusztítja, de mi csábítja oda őket?
Olvasd el az alábbi blogot, főleg a második felét:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!