Ezzel a módszerrel eltűnnek a bolhák?
Tegnap találtam egy bolhát. Kiderült, a ruháimban lakik, bemászott az ágy alá, a szekrénybe.
Helyes ahogy cselekedtünk?
1) lépés: az összes ruha kivitele egy zsákban, azokat addig áztatjuk egy kád forró vízben, míg ki nem jönnek belőle a peték, fejlett bolhák (egy bizonyos idő után megjelennek a vízben)
2) kicsivel utána ruha mosása 60 fokon
3) napon szárítás, kézi gőzölő alkalmazása rajtuk, többször is akár
Szekrényekben:
3x erős aeszterol az ott talált bolhákra
Ha meghaltak, ecetes letörlés, tetemeket udvarra egy szatyorba dobni
Kézi Gőzgép alkalmazása alaposan
Biokill spray
Ágyban: (a legtöbb pete itt volt, elérhető helyen)
az összes láthatóra instant aeszterol fújás, azokat felkeresni ecetes törlővel/ kidobni
Gőzgép
Biokill spray
Ágykeret kivétele, biokill kezelés
Matrac gőzölve minden oldalon hatszor
Padló: meleg domestosos felmosás 2x
Meleg vizes ecetes 3x
Előtte: porszívózás
Utána: gőzölés
Gyakori felsöprés
Összes sarokba, kicsi lyukba, padló fal közé: biokill
Öltözőszekrény biokill-ezve, belülről ecettel törölve ki a meghalt cuccot
Semmi sincs bent, szekrényeken kívűl
Több esélye van eltűnni, vagy még adjak nekik egy nagyobb ütést?
A bolha ugrik, nem mászik. Rajtatok van valami jel?
Nem ágyi poloska inkább?
Én is találtam egy bolhát egy félig vízzel telt pohárban, de akkor még nem tudtam, hogy az. Ki akartam segíteni egy darab papírral, hogy ne fuldokoljon, és ahogy szilárdabb 'talajt' érzett a lába alatt, már ugrott is. Dühös voltam magamra, mert ha tudtam volna, hogy bolha, nem hagyom életben.
Éjjelre a padlóra 5-6 vizes edényt raktam ki, mivel ha egyszer beleugrott, akkor hátha ismét megtörténik, és bejött. Reggel fogtam egy pici zacskót, beleirányoztam a felszínről, és agyonnyomtam.
Engem nem csípett meg és másikat sem találtam (ennek három hete). Valószínű, hogy a liftben szállított kutyáról származhatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!