Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Sok élelmiszermolyt mivel...

Sok élelmiszermolyt mivel lehetne kiirtani házi módszerrel?

Figyelt kérdés

Használatba vettem egy kamrát, ahol a szomszéd diót, mogyorót, babot, és hasonlókat tárolt évtizedeken át. Kitakarítottam, de egy részét lehetetlen is kitakarítani, másrészt csak egy részét kaptam meg közös használatra, mindent nem is akarok feltúrni és kipakolni. Szóval az biztos, hogy maradtak még elbújva kártevők.

Vettem ragasztós élelmiszermoly csapdát, gyakorlatilag két nap alatt tele lett! Újat kellene kitennem. Csakhogy iszonyú drágák ezek, és szerintem nagyon sok kellene még.

Van valami olcsóbb megoldás? Tudtok valami házi praktikát? Hogyan lehetne tömegével befogni és elpusztítani a molyokat?

2020. szept. 15. 08:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Sajnos csak kidobálni érdemes, amibe belementek és áttörölni az összes polcot meg az aljukat is, utána pedig csak csavaros fedelű edényben (befőttesüveg) tárolni az olyasmit, mint liszt meg magok. Boltból is simán haza lehet hozni molyosat, aztán otthon elszaporodik, nem kell hozzá sok évtized se, csak pár hét.
2020. szept. 15. 09:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a hely ilyen, én inkább nem tartanék olyasmit amibe belemennek, mert tuti, hogy telelesz. Ilyen formában kiirtani sem tudod.

Csak úgy volna jó, hogy kitakarítani és kidobálni mindent, pár hétig meg úresen hagyni. Utána talán.

2020. szept. 15. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!