Mit csináljak galambok ellen a negyediken?
Egyiket se vedd meg, mert semmit sem érnek! Tapasztalat.
2 nap után a galamb rájön, és már nem is zavarja. Ha látott ilyent, akkor meg próbálkozik, aztán pár óra és rájön a turpisságra.
A 2. válaszoló jól írja, a madarak nem hülyék, semmitől nem félnek 2-3 napon túl. Kitapasztalják, hogy nem élő madár, egyre közelebb mennek. A mozgó dolgok is csak annyira érdeklik őket, hogy mozgás közben ne érjenek hozzájuk. Sajnos, nekem is módom volt madárszakértővé képezni magam...
Gyakorlatilag nincs más megoldás, csak a tetőcsere, nem kopogósra. (Ami nyilvánvalóan nem fog megtörténni.)
Én is megőrülnék ettől, szerintem azonnal beolajoznám azonnal azt az előtetőt valamilyen hosszú nyelű segédeszközzel, akár telibe olajoznék egy partvist vagy feláldoznék bármilyen eszközt a célra. Ha nem érném el tőlem, a felső szomszédhoz kéredzkednék fel, én onnan önteném oda az olajat.
Az étolajos felületen nem fognak turbékolni meg kopácsolni, lecsúsznak, mint a sz@r. :)
Ismerősnek is mondtam hogy olajozza be a párkányát, mert neki is ott kopácsolnak egész nap. De nem akarta, hogy olajos legyen a párkánya. Hát akkor viselheti el őket élete végéig.
Nincs mit! Borzasztó lehet, én a látványuktól is rosszul vagyok. Csak az olajra tudok gondolni, mert azon semmi se tud megállni. A hó is lecsúszna róla, ha lenne. :)
Én a kilencediken lakom, és a kinti légkondin keresztül szoktak látogatni gerlék, cinkék, harkályok, mindig rakok ki nekik magot. Viszont itt állnak lesben a szemtelen galambok és elzavarják a gerléket és a többit, állandóan figyelnem kell hogy ne ők zabáljanak. Ráadásul rács van szerelve kintre, így nem egyszerű a dolog. Lespricceltem már őket vízzel, bottal hesegettem, ordítottam. Az ordítás bevált. :)
Már bevetettem volna az olajat, de akkor a gerlék is lecsúsznának, nekik meg nem akarok ártani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!