Van valami hatásos,otthoni módszeretek? A többit,lent találjátok!
Van 6 darab Phalaenopsisom,mind nagyon szép,elvirágzott az egyik...teljesen
LEVÉLTETVEK,ATKÁK,PAJZSTETVEK (élősködnek rajtuk)...Köszönöm szépen mindenkinek,aki segít,bármilyen (olcsó) házi módszert elfogadok :)
Nagyon szépen köszönöm Nektek! :)
Rossz típusú tárolás esetén jelennek meg ezek a kis élősködők, mikor elkezd rohadni a föld. Csak tünetek, nem maguk a hibák.
Teljes földcsere és a gyökerek alapos lemosása megoldhatja egy pár hétig hónapig, de kaspót kell cserélni.
Az a baj hogy nem tud kiszáradni a földnek legalább a teteje. Én a kerámia cserépre és alátétre esküszöm a kaspó helyett. Alulról öntözés miatt nem lesz fehér a földje, át tudja járni a szél, és a nagy cserépalátét pazarul párásít.
Vagy ha kaspó akkor túlméretezett, ahol bőven elfér 3-4 ujj a cserép és a kaspó között, és mehet valami szellősebb helyre
Amit őszintén ajánlok, mert én is eredményesen alkalmazom. Az üzletek vegyi osztályán kapható, zöld flakonban, a vignettája felirata:
VITAFLORA Levéltetvek, pajzstetvek, atkák ellen.
Használati útmutató nagyon apró betűkkel a flakon hátlapján.
Köszi szépen! :)
Most Hála Istennek,nincsenek ilyen kis élősködők :)
Süt a nap,megy a párásítóm :)
Nem tudom, ki volt képes felpontozni azt a baromságot, amit az első írt. Egy szó nincs benne, ami helytálló lenne a feltett kérdésben.
A rovarok, egyéb kártevők mindenféle állapotú növényre rámennek, a kicsattanóan egészségesekre is. Majd utána lesznek betegek, lepukkantak, ha nem kezeli őket az ember.
Levéltetvek és sok egyéb rovar ellen jó ez a Chemotox, ha nem túlozzuk el. A levéltetveket nagyjából minden leviszi, még sok gombaölő is...
Az atkákat már nem tudom, de azokat a legtöbb rovarölőszer nem bántja, mert ugye nem rovarok, és kissé másként működnek.
A pajzstetvek viszont a pajzs miatt sokat kibírnak. Mechanikus módszerrel is csak nagyon sok munkával és odafigyeléssel lehet őket teljesen megszüntetni. Mindig marad pár kicsi valami eldugott helyen, és ha egy darabig nem nézegetjük a növényünket, azt látjuk, hogy már megint tele van pajzstetűvel.
Minden rovar ellen a legjobb valami felszívódó szerrel védekezni, mert abból az is eszik, amit észre se veszünk. Pl. Spilan:
Természetesen nem kell egy egész csomaggal (10 literhez) bekeverni, ha nem kell annyi. Nekem mondjuk van 1/100 grammos ékszermérlegem erre a célra, de előtte csak saccra kevertem kézi spricniben a fél dl permetszert. A maradék port évekig el lehet tárolni, bekeverve nem sokáig.
Pajzstetű esetén is egyetlen alapos permetezés vagy beöntözés elég. (Olyan növények esetén, amiről lepereg a permet, tapadásfokozót, vagy jobb híján egy csepp mosogatószert kell hozzákeverni, a felületi feszültség csökkentésére.) Ha permetezünk, azt érdemes nem a lakásban, hanem kint, vagy a fürdőkádban végezni, hogy ne kenjünk össze semmit.
Attól se kell megijedni, hogy annyira veszélyes lenne, egy átlagos embernek 4-5 ilyen csomaggal kellene megenni, ha komoly problémát akarna magának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!