Régi szuvas gerendába hogyan kell ínjektálni a szúölő szert?
(Jó- persze, értem, ki kellene cserélni, de ez sajnos nem megoldható, mert akkor el kéne bontani az egész tetőt.)
Szóval hamár benne van a fában, régi gerendában, a kártevő, akkor érdemes szúölővel lekenni?
Illetve hallottam, hogy létezik olyan eljárás, hogy injektálással viszik be a fába a rovarölőt. Ez hogyan történik? Valaki tudja, hogy ezt hogyan kell csinálni?
Elárulod végre, miként rögzíted a tetőtérben a mennyezetet?
Nekem vígan elvan a gipszkarton és a hajópadló is kengyeleken lécekkel, facsavarral a fára rögzítve.
Jah, és a gipszkarton fém menetes csavarral van rögzítve az 5x5-ös lécbe. Az életben nem szakítod ki. És az pont nincs előfúrva.
Na srácok, kicsit eltértünk a tárgytól! :)
Nekem továbbra is az a kédésem, hogy házilag nem tudnám-e megoldani, hogy egyes gerendákba (nem tetőléceket tartókba) belefúrnék mondjuk egy hatos fúróval, teleküldném szúölővel és utána kölcsökcsappal beragasztanám a furatot.
Ez így működhetne szerintetek?
Meg persze az a kérdés, hogy hány cm-enként és milyen irányba lenne érdemes megejteni a furatképzést?!
Ínjekciós tűm van, olyan amivel nyomtatópatront szoktam utántölteni. Persze nem valami hosszú.
Mégis, milyen állapotban van a fa? Milyen mélyen szuvasodott, hogy te 6-os fúróval akarsz lyukakat fúrni bele? Miért 6-ossal? A 3-asba nem fér bele a tű??? És ha olyan mélyen szuvasodott akkor mennyi tartóereje van annak a gerendának?
Szerintem, az általad vázolt eljárás nem működne. Egy statikus a fejét fogná tőle. Ha egyáltalán ilyeneken gondolkodsz, ott azonnali csere kell.
Ha meg nem ilyen súlyos a helyzet, akkor elég kellene legyen az ecsetelés is. Utána valamilyen anyaggal, pl. vízüveg, lezárnám a felszínt, hogy ne kapjon levegőt a faanyag és a megmaradt szú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!