Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Párásítótól mégtöbb penész?

Párásítótól mégtöbb penész?

Figyelt kérdés
Sajnos a házban télen nagyon hamar megjelenik a penész. Azonban nagyon száraz a levegő, a gyerek köhög tőle, nekem tíz percenként bedugul az orrom. Párásítanék, de félek, hogy mégtöbb penész jelenik meg, ami szintén káros. Valakinek ötlet?

2020. dec. 21. 11:30
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
fűtötök rendesen? hideg nyirkosság is előhozhatja a penészt
2020. dec. 21. 11:57
 2/26 anonim válasza:
100%
A penész megjelenésének egyik legfőbb oka a rossz szigetelésen kívül a lakásban jelentkező magas páratartalom, ami kiváló táptalajt biztosít a penészgombáknak, éppen ezért igencsak különös a Te eseted, hogy száraz levegő mellett is keletkezik penész. Elképzelhető, hogy a párásítótól még több penész fog megjelenni. Szerintem mérd meg a levegő páratartalmát otthon, és aszerint mérlegeljél(az ideális 40-60% között van), sajnálom, hogy nem tudtam nagyon segíteni, ez tényleg egy nehéz kérdés.
2020. dec. 21. 11:57
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Elöbb a párát mérd me mindenképpen.

Ha száraz a levegő, akkor elég alacsony hőfokon csapódik ki a pára. Nézz meg egy harmatponti táblázatot.

2020. dec. 21. 12:11
 4/26 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk is ugyanez van. Viszont én úgy tudom, hogy az ultrahangos párásítók nem okoznak penészt.
2020. dec. 21. 12:18
 5/26 anonim ***** válasza:
87%
Zseniális. Sok a penész, párásíthatok-e. Nem. Pont, hogy szárítani/melegíteni kellene.
2020. dec. 21. 13:36
 6/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. 23 fokra fűtjük a házat, a baba miatt. Nagyon nagy házról van szó, nagy térségekkel. Borzasztó száraz a levegő, de mellette penészedik..

Kedves utolsó, tovább szárítani, melegíteni nem tudunk..

2020. dec. 21. 13:44
 7/26 anonim válasza:
100%
Esetleg párátlanító beszerzésével lehet a penész ellen tenni, de az a száraz levegőn nem fog segíteni.:/
2020. dec. 21. 14:07
 8/26 anonim ***** válasza:
A gyakori 5-10 perces szellőztetéssel többre mész. Ezzel nem hűtöd ki a lakást .
2020. dec. 21. 14:13
 9/26 anonim ***** válasza:
95%
Leszögezem: Nem kötekedés. Tényleg mértétek a páratartalmat, vagy csak gondolod hogy száraz a levegő? Elvileg tényleg ki kellene hogy zárja a penészesedést az alacsony páratartalom és a 23 fokos hőmérséklet. Annó nálam is keményen penészesedtek a falak, 100 négyzetméteres családi ház, 2 darab páramentesítő, (nem páraelszívó) és nyomokban sincs penész!
2020. dec. 21. 14:32
 10/26 anonim ***** válasza:
72%

Van kimondott helye a penésznek? Tehát, ahol úgy feltűnően sok van? Vagy egyenletes mindenhol?

Ha az első, és megírod, mi az, talán kitalálhatjuk, hogy hogyan lehetne megoldani.

Az orrdugulás nem a száraz levegő tünete. Pont inkább a nedvesé, de még inkább bakteriális vagy vírusos fertőzésé. Pont ahogyan a gyerek köhögése is.

2020. dec. 21. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!