Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Penész és doh szag az ágynemű...

Penész és doh szag az ágynemű tartóban, komódban, szekrényben. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ki írtottuk a penészt, savóvaé és szellőztetéssel. De a doh szag meg maradt, minden átveszi a szagot. A fiókban tartott, papírok és bizonyítványok és büdösek és látszik, hogy penészes. Az ágynemű tartó is büdös. Mit lehet tenni? Ecet? Dokumentumokkal mit lehet kezdeni?

2020. jún. 28. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ózon generátor.

Szoba méretétől függően 20 perc - 2 óra úgy hogy minden fiók és szekrény nyitva van. Az ajtók meg ablakok zárva. És nincs bent senki. Utána meg kereszthuzat, vagy alapos szellőztetés, legalább fél órán át...

2020. jún. 28. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Saját tapasztalatból mondom, hogy végeleges megoldás nincs.

Próbáltam én is mindenfélét, átmostam domestos-al, raktam bele illatosítót. Egyedül ami hozott némi sikert az az volt, hogy tavaly kiraktam egy napra az ágyat mikor 30+ fok volt a tűzött a nap.

Na akkor valamennyire "kiszívta" a hőség a szagokat.

Aztán végül kidobtam az ágyat, és vettem egy újat.

2020. jún. 28. 22:39
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egy doboz könyv között pár bepenészedett és átvette a masszív szagot az összes. Régi értékes könyvek, ezért nem volt opció a kidobás. Körülbelül két év alatt tűnt el belőle úgy, hogy nyáron a napra voltak háromszögben felállogatva, a lapok egymástól elválasztva, télen pedig ugyanígy a fűtőtesten.

Ha esetedben ezek csak lapok, akkor ha kiteszed a napra úgy, hogy a teljes felületét érje az UV sugárzás, akkor egész hamar kimegy belőle.

2020. júl. 2. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
91%

1.Nedvesedés OKának megszüntetése.

2. Festés

3. Bútorok alapos kiszellőztetése/cseréje

4. Személyes holmik szellőztetése/kimosása

Egy nedvesedő falú házban akkor is büdös lesz minden ha félévente új bútort veszel..

2020. júl. 12. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!