Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Ágynemű-huzat lehúzása közben...

Ágynemű-huzat lehúzása közben a feleségem 2 kukac-szerűséget talált az ágyunkban. Mi lehet az, hogy kerülhetett oda?

Figyelt kérdés

Elmesélése szerint olyan kb. 8 mm-es fehér - fekete végű - élő kukacok voltak. A leírás alapján én valamilyen légy-szerűséggel hoztam kapcsolatba, viszont a lakás szinte hermetikusan zárt, ráadásul mindenütt szúnyogháló van.

Ilyenkor ősszel lehetséges ez? És miért csak kettő?

S ha nem légy, akkor mi lehet? És mi a teendő?

A nejem iszonyodik ezektől a lényektől, és nem tudom megnyugtatni, nem tudom meggyőzni, hogy nincs több...

(Ami biztos hogy igaz, mert mindent átpucoltam, porszívóztam, mostunk, a párnahuzatokat ki is dobtuk...)

2014. nov. 1. 18:54
 1/9 anonim válasza:
52%
Az ágyneműbe még is hogy került bele? Nézzétek meg az ágynemű tartót, ágyatokat. Ilyen szerintem még a Celebekkel sem történik meg a dzsungel közepén. :-/
2014. nov. 1. 19:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Étel egyáltalán nem kerülhetett az ágyba? Arról könnyen leeshetett két kukac (pl almából). Milyen ruha volt rajta, amikor az ágyat húzta? Nem lehet, hogy valahol előtte takarítás közben ragadt a ruhájára?
2014. nov. 1. 19:14
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem tudjuk hogy kerülhetett oda.

Ruháról kicsi a valószínűsége, bár előtte takarította a lakást, de ő azt állítja hogy az ágyban talált rájuk.

Kajálni soha sem szoktunk az ágyban! A hálóba szinte csak este járunk, cipőben sem voltunk még benn soha...

2014. nov. 1. 19:23
 4/9 anonim válasza:
47%
Ágy poloska nem lehet?
2014. nov. 1. 19:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Ágyi poloska nem lehet, mert a jelenlétének felismerhető nyomai vannak...

Teljesen értetlenül állok az ügy előtt...

2014. nov. 1. 19:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg molykukacok voltak.
2014. nov. 1. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:
én is moly kukacra tippelnék, azok mennek a ruha közé, szekrényekbe is. valódi szőrme, bőr lehet veszélybe inkább. de lehet, hogy csak 1-2 betévedt moly petézett le valamikor és kimásztak a kukacok most.
2014. nov. 2. 07:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítőkész válaszokat.

Vélhetően valóban moly-kukacok, csak eddig nem tudtam, hogy már annyira otthon érzik magukat, hogy az ágyunkba is bepofátlankodnak...:)

2014. nov. 2. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valószínűbb a ruhamoly, de éppenséggel döglégy kukaca is lehetett, bár annak csak a szemei feketék. Könnyen előfordul, hogy az embernek eszébe jut valami sürgős dolog reggeli közben, és bemegy a hálószobába az utolsó falat szendviccsel a kezében, amiről leesik egy apró parizeldarab... Egy berepülő döglégynek ez elég, a nyű nagyon gyorsan fejlődik.

Mennyire figyelted meg?

A molylepke hernyójának az egész feje barna, lábai vannak, és tipikus hernyómozgással közlekedik:

[link]

A nyűnek ezzel szemben csak a szemei sötétek, meg esetleg a farki vége. Lábai nincsenek, olyan, mint egy vonagló zacskó:

[link]

2014. nov. 2. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!