Ágynemű-huzat lehúzása közben a feleségem 2 kukac-szerűséget talált az ágyunkban. Mi lehet az, hogy kerülhetett oda?
Elmesélése szerint olyan kb. 8 mm-es fehér - fekete végű - élő kukacok voltak. A leírás alapján én valamilyen légy-szerűséggel hoztam kapcsolatba, viszont a lakás szinte hermetikusan zárt, ráadásul mindenütt szúnyogháló van.
Ilyenkor ősszel lehetséges ez? És miért csak kettő?
S ha nem légy, akkor mi lehet? És mi a teendő?
A nejem iszonyodik ezektől a lényektől, és nem tudom megnyugtatni, nem tudom meggyőzni, hogy nincs több...
(Ami biztos hogy igaz, mert mindent átpucoltam, porszívóztam, mostunk, a párnahuzatokat ki is dobtuk...)
Nem tudjuk hogy kerülhetett oda.
Ruháról kicsi a valószínűsége, bár előtte takarította a lakást, de ő azt állítja hogy az ágyban talált rájuk.
Kajálni soha sem szoktunk az ágyban! A hálóba szinte csak este járunk, cipőben sem voltunk még benn soha...
Ágyi poloska nem lehet, mert a jelenlétének felismerhető nyomai vannak...
Teljesen értetlenül állok az ügy előtt...
Nagyon köszönöm a segítőkész válaszokat.
Vélhetően valóban moly-kukacok, csak eddig nem tudtam, hogy már annyira otthon érzik magukat, hogy az ágyunkba is bepofátlankodnak...:)
Igen, valószínűbb a ruhamoly, de éppenséggel döglégy kukaca is lehetett, bár annak csak a szemei feketék. Könnyen előfordul, hogy az embernek eszébe jut valami sürgős dolog reggeli közben, és bemegy a hálószobába az utolsó falat szendviccsel a kezében, amiről leesik egy apró parizeldarab... Egy berepülő döglégynek ez elég, a nyű nagyon gyorsan fejlődik.
Mennyire figyelted meg?
A molylepke hernyójának az egész feje barna, lábai vannak, és tipikus hernyómozgással közlekedik:
A nyűnek ezzel szemben csak a szemei sötétek, meg esetleg a farki vége. Lábai nincsenek, olyan, mint egy vonagló zacskó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!