Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Dohány áztatása írtja a...

Dohány áztatása írtja a rovarokat?

Figyelt kérdés

Olvastam valahol hogy ha dohányt áztatunk be akkor annak a levéből lehet a levéltetveket írtani. Egy rokonunk foglalkozik dohánytermesztéssel termézsetesen engedélye is van rá,mielőtt valaki megkérdezi, őt kérdeztem és aztmondta volt már aki tőle vett dohányt ezügyben és nekem is adna el ha mégis kipróbálnám. Olvastam higy nagyon mérgező hatású, nos akkor házi dohányból milyen módon keverjek,stb hogyan adagoljam majd a növényre és miből hogy ne kerüljön a bőrömre?

Valaki csinált már ilyet? Ezt jövőre tervezem természetesen. Valaki aki csinált ilyet elmondaná a menetét?

2020. dec. 15. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokan használnak rovarok elleni permetezésre valamely otthon előállítható vegyszert, többek között ilyen a cigarettában található nikotin, melyet vízben kiáztatva használnak.

Eredményesnek eredményes, ugyanis ilyen mennyiségű nikotint valóban mindent elpusztít. Ez a fajta növényvédelem azonban nemcsak, hogy nem tartozik a biológiai növényvédelem fogalmába, de a nikotin maga erős mérgű kemikáliának számít, főleg, mert nem tudni pontosan, milyen koncentrációban kell alkalmazni.

"A túl nagy dózisú felhasználása esetén nem tudhatjuk, hogy a permetezett növényünkben milyen koncentrációban tartalmazza a szermaradékot, így nagy valószínűséggel saját magunk is mérgezést szenvedhetünk, illetve növényünk mérgezését is okozhatjuk. Sokan elfelejtik, hogy a növényvédelem méreganyagokkal történik, és fogalmuk sincs arról, hogy milyen káros hatásokat, környezeti terhelést okozhatnak a helytelen, illetve otthon nem megfelelően előállított vegyszerekkel" –

2020. dec. 15. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Maradnék a bevált, engedélyezett szereknél.

Régen arzénos volt a légypapír, de ma már nem használják egyértelmű okokból.

Az áztatott dohányból kivált nikotin is méreg, 50 mg már halálos és jól tudod, bőrön át felszívódva is veszélyes.

A levéltetvek ellen van épp elég hatásos szer, pl Mospilan, Pirimor és Teppeki, egyik sem drágább 800 Ft-nál és nem kell félni a mérgezéstől sem.

2020. dec. 15. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem beszélve arról, hogyha kultúrnövényre permetezed, fogalmad sem lesz mennyi az ÉVI (Élelmezésegészségügyi várakozási idő), míg a hivatalos szerek csomagolásán ez egyértelműen rajta van.
2020. dec. 15. 15:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Huh ez igaz! Igazatok van nem gondoltam végig a dolgot hogy akár a növényem is beszívhatja és elpusztulhat illetve ha olyat permetezek vele amit elfogyasztunk az méreg nekünk...sajnos sok rovarírtót kipróbáltam már ezért gondoltam erre,de hátha találok valami jót. Köszönöm szepen nektek.
2020. dec. 15. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
A növények nem veszik fel a rájuk permetezett nikotint, ettől nem kell tartani.
2020. dec. 15. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:

A nikotin nagyon nem játék! Nagyon erős, bőrön át is felszívódó idegméreg! Akár halált is okozhat!

A gyümölcs, zöldség mely be lett permetezve, igenis okozhat mérgezéses betegséget!

2020. dec. 16. 22:04
 7/7 Piperin válasza:
Lehetséges kinyerni a nikotint vízbe áztatott cigaretta dohányból?
júl. 27. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!