A muskátlinkon találtam a linken látható rovarokat. Mik ezek?
Figyelt kérdés
Itt a link: [link]
Levágtam a levelet és megsemmisítettem, látszólag másik levélen nincsenek paraziták. Valaki tudja, hogy mik ezek, és ha megjelennek megint, hogy kell ellenük védekezni?
#muskátli #tetű?
2018. máj. 27. 19:20
2/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Nem levéltetvek, frissen kelt ázsiai márványospoloska-lárvák (Halyomorpha halys). Melyik településen fotóztad?
3/6 A kérdező kommentje:
Budapest, III. kerület, 3. emelet
2018. máj. 28. 11:14
4/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Köszi! Még zajlik a faj országos felmérése, ha vidékről lett volna, akkor érdekes lenne, ezért kérdeztem, de Budapesten és környékén (sajnos) már elterjedt.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommentedet. Tényleg ázsiai márványpoloska lehet, néhány nappal ezelőtt láttunk egy kifejlett egyedet. Persze akkor nem tudtuk, hogy mit látunk, csak megjegyeztük, hogy ez nem a szokásos mezei poloska. Hogy kell ellenük védekezni? Ezt nem találtam még meg.
2018. máj. 28. 21:17
6/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Sajnos leginkább manuálisan. Specifikus ellenszer nincs rájuk (bár az általános rovarirtó gondolom őket se kíméli), természetes ellenségük pedig még nincs fixen az országban, talán idővel adaptálja majd valami ragadozó/parazitoid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!