Mit tegyek, ha a málnabokrokat konkrétan ellepték a Poloskák?
Figyelt kérdés
Eddig még sosem kellett permeteznem,de most nem tudom, szabad -e a málnára valamit fújni, vagy ilyesmi...2020. szept. 21. 16:50
1/5 anonim válasza:
Idén már úgyse terem, hiszen évente új hajtásokat hoz és azon lesz a termés zöme. Vágd le a poloskás ágakat és égesd el.
2/5 anonim válasza:
Szedd le a poloskákat is pusztítsd el őket. A mosószeres víz gyorsan megöli őket.
3/5 anonim válasza:
kicsit dicsekszem...több sor málnám van, koraitól a folytonérőig, még sárga is..mindenki boldog volt, bő termés, hatalmas szemek..
...aztán megjelent néhány poloska..a következő évnen beterítette a poloskahad az egész málnásomat..fogyaszthatatlan volt..nem bíbelődtem a poloskákkal, pláne kézzel..azt kipróbáltam, hogy nagynyomású fínom vízpermettel zavarom el őket, hát ideig-óráig sikerült, másnap minden kezdődött előről..két évig csak annejem szedett málnát, nek volt tüzelme elhajtani a pernahajdereket...
...aztán nem értem miért, de az idén alig láttam poloskát, pedig elvből nem permeteztem semmivel.
Amúgy napok óta nem láttam egy szem poloskát, de egy szem málnát sem...
Nem tudom ki kivel van...
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, én valójában csak két éve küszködöm e problémával.Majd akkor talán idén, főleg jövőre alkalmazom a ti módszereiteket is! :)
2020. szept. 22. 10:08
5/5 anonim válasza:
Lehet kapni olyan szert, ami poloskariasztó. Mivel az idén már nem terem, befújhatod vele. De az nem jelenti azt, hogy elpusztulnak, csak elmennek máshová, aztán majd tavasszal ismét a málnára, mert azt szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!