Mi rágja meg az aluminiumot?
Sziasztok, sütöttem este, hogy holnap reggelre kaját tudjak vinni, és sütőben sült a kaja, lefóliáztam, nyitott sütőben hagytam hogy a melegen maradjon. Mire felkeltem apro lyukak jelentek meg a fólián, mintha kiharapták volna néhol. Felnyitottam, de semmi baja a kajának, viszont nem merek mostmár enni belőle. Járt már valaki hasonló helyzetbe? Egerünk 100 hogy nincs.(kis albérlet, macskával élek.)
És nem tudom melyik rovar képes kiharapni a fóliát. Lehet látni a lyukak szélein mintha kis harapások lennének.
Az alufólia savas környezetben kémiai reakcióba lép és részben lebomlik. (a rakottban lévö tejföl savas) Az így keletkezett alumíniumvegyület minden, csak nem egészséges, és a kaján landol.
Ezért SEM jó ételekhez alufóliát használni!
A vega tejfol is savas?! :(
Hat csak melegen szerettem volna tartani reggelig.
A tejföl savas, függetlenül attól, milyen.
De emellett kifejezettten nem jó ötlet egy ételt órákon át melegen tartani, mert így romlik meg a leggyorsabban!
Nem, ELÖSZÖR GYORSAN lehütöm, úgy teszem a hütöbe.
Amikor enni akarom, akkor felmelegítem (rakottat jellemzöen sütöben forrósítom fel)
Nem fényképezted le esetleg? Lyuk és lyuk közt különbség van.
Kizárt, hogy olyan - ételhez való használatra kitalált - alufóliát forgalomba lehessen hozni, amit fel tud oldani az étel. Mi is használjuk ételek lefedésére, és általában nem valami drága fóliákat, de még soha nem lyukadt ki egy se.
Sok olyan recept is van, amiben a sütőben sülő - gyakran savas - ételt fóliával kell borítani, azaz még hőt is kap rendesen, és attól se szabad károsodni, vagy bárminek kioldódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!