Jelenleg régi alumínium radiátorunk van (10 emeletes panel bérház), szeretném kicserélni, viszont az új alumínium radiátor drága. Lesz-e abból bajom, ha lemez radiátort teszek fel és nem alumíniumot?
Dekaszuszi, köszönöm a válaszod. Amit furcsállok, hogy ezek régi, a panellakásba eredetileg beépített radiátorok, szerintem a mai lemezradiátorok csak jobb hatásfokúak, vagy tévedek?
És kívülről fog rozsdásodni gondolom, de ez jelentheti azt is, hogy ki is lyukadhat?
Ha a társasházban aluradiátorok vannak, nem tehetsz lemezt lemezt mert pár év alatt kilyukad(hat).
Ráadásul a legtöbb lemezradiátor 1/2-es bekötésű a panel fűtőcsövek meg 3/4 és 1 col vastagságúak (kivéve fürdőszobai ág) így mindenképpen egy szűkített keresztmetszeten valamelyest fojtva fűtenének.
Én javaslom, hogy alumíniumot vegyél, de abból is a 3/4-es bekötésűt, így drágább a történet, de ez választás kérdése is.
1. Nézd meg, hogy a radiátoron van e bármilyen felirat/logó akár a radiátortestre préselten írva. A lehel radiátoroknál igaz kicsi betűkkel, de az előlapon ott a márkanév a legtöbb típuson.
2. A levett alu radiátor - a tagok számától függően - szinte pillekönnyű a lemezradiátorhoz képest.
3. Ha ütött kopott a radiátortest, akkor picit megkaparva a festést az alu ezüstös színű, míg a vas jobb esetben csak szürkés.
4. Írd be a panelradiátort a keresőbe és nézd meg a képtalálatokat. Szerintem megtalálod a lakásotokban lévőt így be tudod azonosítani.
5. Ha a fentiek nem működnek, akkor kérdezd meg a közös képviselőt, neki tudni kell(ene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!