Alumíniumot miért nem alkalmaznak vízvezetékeknél, bojlerek gyártásánál?
Szerinted a régiek miért jöttek le az alumínium kantából való ivásról?
Biológia órán mondták általánosban,h elhülyülést okoz....
régebben mikor még dolgoztam a szakmában, rengeteg gáz üzemű pl. hajdú bojlert cseréltünk, aminek a tartálya alumíniumból volt.
ugye 99%-ban azért kellett cserélni mert belülről szétrohadt az alu tartály.
nos mivel alumíniumból volt, ha lehetett hazahoztam és szétszedés után ment a méhbe.
na itt jöttek az érdekes tapasztalatok, mikor bontás után megláttam mi van a tartály belsejében.
volt amelyikben nem hazudok egy fél vödör fekete iszap (alumínium oxid és vízkő elegye) pangott. a legtöbbnél kisebb nagyobb mértékben ugyan ez az iszap jelen volt, de a tartályok belseje mindnél korom fekete volt az oxidtól.
gondolom nem kell részletezni mennyire lehetett ez egészséges arra nézve, aki bojlerből is ivott vizet.
#3 és #4
Köszi a válaszokat. Albérletben szétszedtem a bojlert, aminek a belsejében függőlegesen végig kell futnia egy csőnek, hogy a melegvíz mindig felülről folyjon ki belőle. Na ezt ebben valaki egy műanyag 25-ös csővel helyettesítette, ami teljesen szétporladt. Emiatt folyton keveredett a hideg és a meleg, kevés melegvíz jött le a 120 l-es bojlerből. Na ebbe tettem egy 25ös alu csövet a műanyag helyére. Erre vonatkozott a kérdésem, hogy lehet-e ennek valami káros hatása? 25 éves az épület (Ausztriában), nem tudom miből lehetnek a vízvezeték csövek egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!