Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Itt már tényleg csak a költözé...

Itt már tényleg csak a költözés a megoldás?

Figyelt kérdés

Panelházban lakunk, szomszédok mellettünk nagyon igénytelen, putris emberek (nem cigányok). Évekkel ezelőtt behurcoltak ágyipolskát a lakásukba, utána fél évvel kb elterjedt a felette, melette, alatta lakó lakásokban is. Sajnos mi hozzánk is átjutott valahogy, mi egyből hívtunk írtót, de azok nem találtak soha semmit, gázzal telenyomták a szobákat, és pár óra múlva visszatérhettünk a lakásba, majd 2-3 hónap múlva megint csípés, megint írtó, megint semmi, gáz, 2-3 hónapig semmi, és újra csípés. Már ki sem hívtam az írtókat, vettem biokillt, és telefújtam vele a szobát, ugyan úgy 2-3 hónapig eltűnnek a csípések. És sajnos ez megy már évek óta, amibe már kezdek belebetegedni lelkileg, hogy mindig készenlétben kell állnom. Most is ez van, de már nem tudom, hogy képzelődök e és csak beképzelem a csípéseket és a testem produkálja..

Legtöbbször nappal érzem, hogy megcsípett valami, pedig ha jól tudom nem bírják a fényt ezek a dögök.

Ami a legnagyobb gond, hogy sajnos önkormányzati a lakás, ahol élünk, ha saját lenne már rég eladtam volna, de már úgy érzem nincs más megoldás, mint elköltözni...

2020. jún. 22. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre kellene irtatni a putrissal, mert így soha nem lesz vége.

Egyébként ezt a gondot jelezned kellene az önkormányzat felé is, mert régebben legalábbis intézkedtek volna a putris felé.

2020. jún. 22. 15:21
 2/8 A kérdező kommentje:

semmit nem csinál az önkormányzat.. letagadják, egy balhés proli család.

Amikor a ház elkezdte kiírtatani nem engedték be az írtókat, mert náluk nincs.

Még az a szerencse, hogy nem az a fajta panel, ahol a konektorok dobozainál egy cső van a szomszéddal, akkor halál lenne.

2020. jún. 22. 15:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Meg a másik, agresszív állatok, a férfi dilis(szó szerint), kinézném belőle hogy belémszúrja a kést ha feljelentem az önkormányzatnál..

És ez budapest legnépesebb kerülete :))

2020. jún. 22. 15:30
 4/8 Melus Pelus válasza:
78%
Én személy szerintelköltöznék, ha ennyire rossz a helyzet, nameg a lelki állapotod. Persze előtte megpróbálhatod azt csinálni amit a többiek mondtak, de sztem ez lenne a legjobb.
2020. júl. 4. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Önkormányzatinál nem tudom hogy működik a költözés, talán ráfizetéssel cserélhetsz valakivel magántulajdonú ingatlanra.

DE!

A költözés lenne a megoldás, csak sajnos, ha nem mondod meg, hogy a ház a közvetlen szomszédod miatt poloskával fertőzött, akkor utólag kegyetlenül beperelhetnek, ha meg megmondod, a kutya nem cserél veletek.

Ha az önkormányzat tojik rá, akkor jogotokban van bejelentést tenni az ÁNTSZ-nél, de akkor a beadványt minden lakónak egységesen kellene aláírnia.Ilyen esetben komolyabban is veszik, mint ha valaki egyénileg panaszkodik.

Mindenkit csak nem fog leszúrni az elmebeteg szomszéd!

2020. júl. 4. 13:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Hogy bizonyítanák be hogy én tudtam róla? Behurcolhatta az új lakó akár költözetés alkalmával is.. de sajnos nem fog összejönni, mert felújítottuk anno, amikor megkaptuk, és ennél biztos vagyok benne, hogy sokkal dzsuvásabbat adnának. Azt fogom csinálni, hogy hetente befújok biokillel, erkély ablakoknál, szellőzőnél, folyosón.
2020. júl. 4. 13:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pillanatok alatt be lehet bizonyítani, a többi lakó tanúskodásával és még rosszindulatúnak sem kell lenniük, elég egy beszélgetés:

"Szegény XY-ék is emiatt költöztek el, rengeteg bosszúságuk volt!"

De valójában ha nem is tudsz, vagy nem is akarsz költözni, akkor ez nem időszerű, csak a kérdésedet így tetted fel:

"Itt már tényleg csak a költözés a megoldás?"

2020. júl. 4. 13:38
 8/8 A kérdező kommentje:
mert más megoldást nem látok sajnos.
2020. júl. 4. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!