Kicsit hosszú leszel. Be törtek a házamba ami felújítás alatt van, de a rendőrök nem tudnak mit tenni, van esetleg más megoldás, hogy elkapjuk a tolvajokat?
2 napja kezdtük el a házunk felújítását,új zárakat,lakatokat tettünk fel a bejáratokra,de a cuccokat pl: Tisztítószerek,kisebb szerszámok,tisztálkodó szerek azokat ott hagytuk az egyik szobába.
Arra figyelmeztetett az egyik ismerősöm,hogy nyitva van a ház ajtaja ezért elmentem oda, a lakatokat szó szerint ki csavarozták az ajtóból a belső ajtót pedig felfeszítették egy csavarhúzóval,bentről minden apróbb kézzel fogható dolgot elvittek: Az említett dolgok mellett vedreket,konektorokat,kábeleket,hosszabbítókat...stb. Alig hagytak valamit. Ki hívtam a rendőséget akik körülnéztek majd hívtak egy nyomozót,azok is körül néztek de azt mondták: "Nem tudnak ujj lenyomatot venni mert por van". Ennyivel ezt el is intéztük,a rendőrök széjjel néztek a közeli szomszédoknál,de "nem találtak semmit" indokkal le is zárták az ügyet,a szomszédom tud valamit de nem akarja elmondani a rendőröknek mert nem akar rendőrségi ügyet. Be hívtak,hogy felvegyék a vallomásomat majd össze szedtem ami még megmaradt. KB. 70.000 forintnyi érték tűnt el,a nyomozó szerint kétséges,hogy azok a dolgok egyáltalán meg lesznek,mert egy cigány tolvaj (már bocsánat a rasszizmusért) hamar eladja a lopott dolgot.
A házam még üres volt,csak a javításokhoz szükséges dolgok voltak benne. Elvileg kamera lehetséges,hogy felvette őket valahol de azt még nem tudjuk van e valami fejlemény. Van sejtésem ki lehet az,de nem akarok dobálózni a vádakkal,ezért nem tudom,mit tévő legyek?
Riasztó és 24 órás kivonuló szolgálat. Amíg ez nincs lényegében védtelen a ház. A rácsot is csak pár perc lefűrészelni. Esőben, szeles időben senki nem tűnik fel a zaj.
Esetleg még feltehetsz egy kamerát a ház forgalmasabb pontjára, de önmagában ez csak annyit ér, hogy látod őket jönni-menni.
Mivel már egyszer betörtek, "ismerik" a helyet, a második betörésnek pár hét múlva nagy az esélye. Tehetsz ki valami értékesnek tűnő csalit az udvarra, amit hátha elvisznek, miközben veszi őket a kamera.
Anyámék hétvégéi házát majdnem minden évben feltörték. Tavaly kitettünk egy ajándék csomagot (gps jeladót belerejtve). Egy hónap után küldte az sms-t, hogy megmozdult! Elvitték a szomszéd faluból a tizenéves c. gyerekek. Meglettek, de mivel fiatalkorúak, megúszták figyelmeztetéssel.
Ez működik bekapcsolt mobillal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!