Egy ilyen, a képen látható rejtet ledes megoldás mennyivel fogyaszt többet, vagy gazdaságos-e egyáltalán?
Ha megdobná a villanyszámlát, mennyivel, ha nem, akkor mennyire praktikus szerintetek?
Ha lehet, csak olyan írjon aki próbálta már, van neki, és konkrét tapasztalatokat tud írni hogy dobott-e a fogyasztáson. Mert vettünk egy lakást szanaszét vertük, felújítás alatt van és én elgondolkodtam rajta, hogy akár konkrétan a lámpák helyett lehetne használni, mellé még lennének álmennyezeti kis kerek lámpák néhány helyen, meg 1-2 hagyományos lámpa, de a folyosón, és a nappaliban meg talán a szobákban elgondolkodtunk ilyenen.
A fogyasztás mindig adott, az elhelyezèstől mièrt változna(?). Fogyasztás ügyben mèterenkènt 9-14w- ot számolhatsz.
Praktikusság szempontjából meg kinek mi jön be.
maga a LED fogyasztása minimális.
- 3528-as LED szalag 30 db / méter = 140 lumen (2,4 Watt)
- 3528-as LED szalag 60 db / méter = 260 lumen (4,8 Watt)
- 3528-as LED szalag 120 db / méter = 500 lumen (9,6 Watt)
- 5050-es LED szalag 30 db / méter = 420 lumen (7,2 Watt)
- 5050-es LED szalag 60 db / méter = 840 lumen (14,4 Watt)
viszont a tápegység és a vezérlő egység már lényegesebben többet fogyaszt, mivel ezek általában állandó üzeműek.
de még mindig elhanyagolható összességében a teljesítmény felvétele, a kompakt fénycsövekhez vagy régebbi fényforrásokhoz képest.
egyszóval olcsón lehet üzemeltetni, jelentéktelen a fogyasztása. viszont maga a rendszer elég drága.
én most csináltam itthonra RGB LED rejtett mennyezeti világítást, 5 méter cakkom 35ezer forint volt.
és ebből az RGB LED szalag volt a legolcsóbb (7500ft). a többi pénzt a vezérlő, a táp, a távirányító, az alumínium profilok, a plexi burkolat stb tette ki.
és ez csak az anyag, ha szakember szereli be akkor kb ugyanennyit el kér munkadíjnak.
egyébként csak kiegészítő világításnak érdemes ebben gondolkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!